REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tipuri de gazon pentru care poți opta pentru a-ți transforma complet grădina

Tipuri de gazon pentru care poți opta pentru a-ți transforma complet grădina

Replica API 30 aprilie 2021 | 00:31 2230

Grădina este un loc mult apreciat, în special acum mai mult ca niciodată. Faptul că ne putem bucura de soare și natură este un avantaj. Grădina poate fi amenajată după bunul plac, cu diverse plante, pomi și elemente de decor, dar poate cel mai important este gazonul. Gazonul este cel ce oferă grădinii verdele intens, dar și aspectul îngrijit, asta dacă alegem și întreținem gazonul corespunzător.

Gazonul poate fi fie semănat, fie cumpărat sub formă de covor. Fiecare dintre aceste 2 tipuri de gazon are, bineînțeles, alte subtipuri, în funcție de sol, soare și zona în care este plantat.

Gazonul prin semănare presupune dispersarea uniformă a semințelor, cu semănători speciale, sau manual. Gazonul semănat poate fi de mai multe tipuri și trebuie ales în funcție de mai multe aspecte.

Gazonul ornamental

Acest tip de gazon este utilizat doar în scop decorativ, după cum este și numit. Are o nuanță de verde intens, închis sau deschis. În funcție de cerințele pe care le aveți, puteți opta pentru gazon ornamental cu foliaj fin sau grosier.

Gazonul pentru sport

Este un gazon foarte rezistent, fiind ideal pentru activități sportive sau pentru joacă. Are o capacitate mare de regenerare. Poate fi cosit foarte scurt și tolerează culcarea. Se dezvoltă foarte bine și în condiții umbroase și este plăcut la atingere, fiind perfect pentru familiile cu copii sau pentru persoanele ce vor să petreacă mult timp în grădina lor, relaxându-se.

Scarificator gazon emag- oferte, alegeți dintr-o gama variata de produse

Gazon pentru condiții speciale

În funcție de zona în care va fi plantat, gazonul poate fi pentru zonă umbroasă, pentru penumbră sau pentru expunere directă la soare. Este bine să alegi un gazon care să reziste bine la condițiile de vreme la care e expus. În zonele însorite, gazonul trebuie să fie rezistent la condiții secetoase, iar la umbră este mai multă umiditate, însă s-ar putea să nu se dezvolte atât de rapid. Există tipuri de gazon speciale, potrivite atât pentru umbră cât și pentru soare, cu rădăcini profunde și toleranță mare la secetă dar și umbră.

Gazonul pentru umbră are nevoie de aproximativ 2-3 ore de soare pe zi pentru a se dezvolta corespunzător, dar nici foarte mult soare, încât nu se va îndesi. Zonele umbrite sunt unele dintre cele mai dificile zone de acoperit, însă gazonul pentru umbră facilitează procesul.

Gazonul pentru soare are nevoie de 8 ore de soare zilnic pentru a se dezvolta și îndesi corespunzător. Suportă bine arșița verii dar și seceta, având nevoie de o cantitate mică pentru a supraviețuii.

Gazonul de penumbră este universal. Poate fi utilizat aproximativ peste tot, având nevoie de aproximativ 4-5 ore de soare pe zi. Este perfect în zonele cu livadă, unde nu este nici umbră compactă, dar nici soare intens.

Gazonul tip rulou are nevoie, ca și cel semănat, de pregătire în prealabil. Solul trebuie săpat și fărâmițat bine, iar nisip trebuie amestecat cu pământul înainte de a instala rulourile. Instalarea trebuie făcută cu atenție, pentru a nu se rupe, însă se poate instala foarte rapid. Poate fi utilizat la 1-2 săptămâni după instalare, după ce gazonul s-a înrădăcinat. Majoritatea gazonului este deja tratat împotriva buruienilor și dăunătorilor.

Și gazonul tip rulou poate fi de mai multe tipuri. Puteți opta pentru gazon rulou pentru secetă, ce este rezistent la lipsa umidității și temperaturi foarte ridicate, gazon pentru zone umbrite, care rezistă în zonele mai puțin însorite, gazon rulou pentru joacă, gazon rulou pentru sport intens, gazon rulou cu flori de câmp sau pentru golf. Gazonul tip rulou este ceva mai costisitor, dar este mult mai comod și reprezintă o variantă mai rapidă.

Trebuie să cunoașteți bine tipurile de gazon și să îl alegeți pe cel corespunzător nevoilor dumneavoastră, dar și condițiilor zonei în care va fi plantat. După ce faceți alegerea, nu rămâne decât să întrețineți gazonul cu ajutorul unei mașini de tuns iarba și a unui scarificator gazon, și să vă bucurați de el împreună cu prietenii și familie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468