REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Toader: Decizia CCR e obligatorie, din momentul publicării în Monitorul Oficial

Toader: Decizia CCR e obligatorie, din momentul publicării în Monitorul Oficial

Replica API 1 iunie 2018 | 01:48 409

Procurorii anticorupţie trag un semnal de alarmă şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de potenţiala afectare a statutului de independenţă a procurorilor. Totul, după ce CCR a decis că președintele Klaus Iohannis e obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi, notează stiripesurse.ro.

”N-avem considerentele deciziei și nu știm care sunt considerentele ce susțin dispozitivele. Ceea ce se pune în executare va fi dispozitivul, acela că președintele trebuie să emită decretul de revocare a procurorului șef al DNA. Preocuparea lor nu o consider întemeiată. Statuul de magistrat nu îl poate schimba nimeni, câtă vreme Constituția prevede independența lor. Decizia nu diminuează funcționalitatea procurorilor, pentru că așa scrie în Constituție. Nu e o regândire, ci o clarificare a principiului constituțional care spune că procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Autoritatea și-au știrbit-o singuri. Când cei de la Brașov au cerut să se suspende deciziile CCR, să aplicăm deciziile GRECO, când nu se poate. Când au cerut astfel de lucruri și-au știrbit autoritatea profesională. Și-au știribit autoritatea cu fiecare achitare”, a spus Toader.

Ministrul a anunțat că Klaus Iohannis va fi obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi imediat după ce decizia CCR e publicată în Monitorul Oficial.

”Am văzut to felul de opinii, mai mult sau mai puțin științifice. Nu există decizie a CCR care să nu producă efecte juridice, care să producă efecte juridice de la altă dată decât cea a publicării în Monitorul Oficial. Obligația de a emite nu se naște peste 30 de zile sau 45 de zile de la publicarea în MO, ci imediat când se publică decizia în Monitor”, a adăugat Toader, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pune-o capra pe ma-ta!!!!
2
1
Zau , obligatoriu ? Bai panarama de politruc , zombie calificat , cate decizii ale CCR au devenit hartie igienica pentru cacaciosii din PSD-ALDE ? Ia si citeste , limbric rosu !
4
1
Dl Toader - cel mai bun si cel mai profesionist ministru de justitie pe care l-a avut Romania vreodata
8
11
C.C.R-adica Ce Cere ciuma rosie. Astept dizolvarea parlamentului , functioneaza ilegal.Am votat si trebuia sa avem 300 de parlamentari nu aproape 600, CCR, nu are nimic de spus ? Tudorele fa ceva si cere si in acest caz grav o decizie a CCR,
10
5
voi nemernicilr, hotilor, borfasilor, ciuma rosie, atyi respectat ceva de cand ati preluat, in baza minciunilor si a promisiunilor mincinoase, in afara de a va face, voua si amantilor si amantelor voastre beneficii peste beneficii? Sa explice amantul manda cum e cu urmarirea convorbirilor a sase milioane de persoane cand, in realitate erau 20000. Pricepeti nu toti am acceptat , in schimbul unui mic, concert, plimbare la manastiri, tot pe banii nostri, sa fim spalati pe creer. Asa ca ramane sa va analizati si mai usor cu respectare atata timp cat voi, pe langa faptul ca nu respectati nimic, cal
12
7
Ma pis pe voi pe Codruta si Iohannis cu bolta.V am facut ca la nufarul ...Daca parasutista scoate dosarul lui Iohannis cu casele ciordite o iert daca nu poate sa se bata in cuie pe scaun ca tot o zbor si o trimit la haules unde trimitea ea si gasca de elita de la Prahova.Ajunge cu aceasta matracuca si voi mars la cacat impreuna cu dulapul ambulant.
7
13
Revocatil pe asta
12
5
Mi-e sila numai cand ai vad fata la poponarul asta. Cand vorbeste parca ecstrans de coaie se chinuie sa lege cateva cuvinte. Ministru al justitiei....., scarba mi-e...
15
6
Asta e meserias. Stau toti la p...a lui! O sa ii ingenuncheze pe toti, ca stie cea mai multa carte din tara asta
11
4
Moarte ciumei rosii!!!!
17
8
Vad ca numai retarzi comenteaza aici! Cititi Constitutia tampitilor!
12
15
Dorel este de rasu plansu
15
8
REVOLUTIE IN STRADA!
17
9
Este presul lui Dragnea acest personaj. Rad studentii lui, de el.
19
8
Sa o credeti voi de hoti ordinari.PSD va ajunge in lada de gunoi a istoriei.
19
9
cand validati referendumu cu 300 de parlamentari atunci mai vedem, da nici atunci nu o sa ai succesuri bai toadere. stii de ce ? ca esti un rahat in ploaie, de aia !
21
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108