REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Toader solicită preşedintelui Iohannis să-şi reconsidere refuzul privind numirea a cinci procurori

Toader solicită preşedintelui Iohannis să-şi reconsidere refuzul privind numirea a cinci procurori

Replica API 11 ianuarie 2019 | 02:09 393

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transmis joi o solicitare preşedintelui Klaus Iohannis cerându-i să-şi reconsidere refuzul "bazat pe motive inexistente" privind numirea a cinci procurori.

"Din categoria "Să citim până/poate înţelegem! Preşedintele României a respins cele cinci propuneri de numire în diferitele funcţii de conducere, din cadrul Ministerului Public, pe motive de nelegalitate, constând în lipsa adeverinţei de la CNSAS din care să rezulte lipsa "calităţii" de colaborator", a anunţat Toader într-o postare pe Facebook.

El a amintit că pe 27 decembrie 2018 a revenit către preşedintele României, solicitând reevaluarea propunerilor formulate, motivând faptul că nu poate fi vorba despre o nelegalitate.

"La rândul său, preşedintele a revenit, reiterând aşa-zisa nelegalitate referitoare doar la Adina Florea, constând în aceea că "...în continuare, documentaţia transmisă nu conţine dovada care să ateste îndeplinirea condiţiei prevăzute de art. 48 alin 10) din Legea nr. 303/2004, respectiv aceea ca persoana propusă să nu fi făcut parte din serviciile de informaţii înainte de 1990 şi nici să nu fi colaborat cu acestea". Pe data 28 decembrie 2018, CNSAS a transmis către secţia de procurori din CSM adeverinţele din care rezultă îndeplinirea cerinţei legale de către fiecare dintre cele 5 candidate. Respectivele adeverinţe au fost transmise către MJ tocmai pe data de 09 ianuarie 2019. Astăzi, 10 ianuarie 2019 (...) am transmis către preşedinte respectivele adeverinţe din care rezultă îndeplinirea cerinţelor legale privind propunerile formulate, solicitând să îşi reconsidere refuzul bazat pe motive inexistente", a precizat Tudorel Toader.

Pe 27 decembrie 2018, Tudorel Toader a anunţat că a transmis către preşedintele României atât solicitarea de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr, cât şi pe cea privind numirea Adinei Florea ca procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Toader a precizat că a transmis la Cotroceni solicitări de numire în cinci funcţii de conducere: Elena Giorgiana Hosu - ca procuror şef adjunct DIICOT; Antonia-Eleonora Constantin - procuror şef al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ; Iuliana Nedelcu - procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare din cadrul PÎCCJ; Florena-Esther Sterschi - procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul PÎCCJ; Adina Florea - procuror şef al DNA.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A adus RECT-orel justitia romana de seamana leit cu el, plina de bube! Ma intreb, oare in completurile alea de cinci, nu erau toti cinci judecatori, era vreaunul de alta meserie, nu erau toti judecatori independenti si inamovibili, de ce nu au fost corecte? Si ma mai intreb, in tara asta or fi mai mult de doua milioane de prosti? De hoti sunt convins ca nu ar fi mai mult de vreo douazeci de mii dar sunt bine reprezentati, incepand cu dragnea si valcov. Halal tara!
6
0
Bravo Toader, ce diplomatie, face semn cu pixul, nu cu degetul, adica, stiiti voi ce anume.
7
0
dl Min al Just,T.Tudorel eu cred ca vati indragostit deprc Adina Florea,de ce nu o luati la Iasi,acsa si o mai trimiteti la UNI de drept A.I.Cuza,sa mai faca odat facultatea poate invata si pricepe mai bine Constitutia Ro.ce inseamna Juramntul si sa nu se mai PISE pe ea.
10
0
domnule faceti intrasafel Iohanis Dragnea Isarescu sa faca testul psihologic ca l-au zburat tiglele de pe casa la toti mai ales lui Isarescu se razbuna pe popor ce i-a facut populatia lui ii da salariu
1
13
Zabalosul de Toader nu se potoleste . Dar daca tot are chef de vorba, mai bine ne explica cum se face ca timp de 5 ani nu a contestat nimeni componenta completurilor ... Desigur, a venit randul infractorului-sef DRACnea sa ajunga la ICCJ si atunci jegurile politruce din CCR au executat porunca mafiotilor. Nu mai bine ne explica cum se face ca dintre cei 9 membri ai CCR doar unul singur este judecator, restul fiind doar niste fosti politicieni, avocati sau simpli consilieri juridici ?
15
3
te consolezi cu muia postata , noi suntem la putere si ii dam muie nevestei tale ori de cate ori are nevoie de bani ! boule , noi te intretinem , handicapatule , noi ne distram , tu salivezi in cocina !
3
14
Fara aviz obligatoriu de la CNSAS, CE MAI VREA?Ieste penibil.
1
12
Mars mai cacat cu ochi!!!
13
3
Aici nu este vorba daca ne place sau propunerea ministrului justiei. Vorbim daca sa se respecte legea si Constitutia? Daca nu mai avem Constitutie si legi nu mai putem exista ca stat. Asta se doreste, distrugerea statului roman si cred ca primind ajutor de la cei orbiti de ura si frustari se v-a reusi. Sunt foarte curios ce vor face frustatii daca vine Orban al Ungariei sa stapaneasca tara ce vor face fiindca drepturi cetatenesti PULA, poate vine Erdogan, Putin sa vedeti atunci ce fericire.
1
13
cand il vezi pe sclavul asta bubos ti se face sila .. unde or gasi asa uratanii
14
3
si eu si iohannis va dam la toti pesedeii in special lui unu cacatul la lins. Ai grija tzigane ca-ti taie austriecii alocatia puradeilor din videle ! Mortii ma-tii de oltean pesedist hot !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
15
6
Iohannis inca putin si inebuneste.A dat mana cu Dancila de la care a reprimit aceleasi propuneri de ministri, Tudorel retrimite aceleasi 5 propuneri, hastag si protestul s-a dezumflat cu toata insistenta propagandei pe net si valurile facute, pana si sica bidon si alina stramba au venit la eveniment .Nimic de comentat in plus .Tudorel ai pus bomboana pe coliva!
5
15
Pensionarii pulii la comentarii
3
17
si noi iti solicitam tie sa respectii bransa din care provii, sa respectii omul de rand, sa renunti, daca sustii ca esti cinstit, cunosti legile, la cele ''n'' pensii si salarii ce atong, daca am inteles bine, peste 40000 net lunar la care se adsauga cele ale sotiei, pe care, din calitatea ta de pres si sluga puscarias draknea ai numit-o, fara examen- voi nu faceti fata acestor conditii- pe o functie extrem de banoasa. Asa ca mai usor, ti-au crescut aripile de cand cu puscariasul care care se foloseste de oricine in ideea scaparii de puscarie. Am inteles ca lupti din rasputeri sa-l salvezi
20
3
Bai jigodie cine pula mea iti da oensie javra fascista?.Ti am promis zdreanta ca nu te apuca primavara 2019.Cand vei traversa strada o sa te apuce o bucurie cand vei fi spulberat de o masina.
5
23
Fara Adina Florea,la D N A, oricare,altcineva,dar femeia asta,nu.ascunde multe ,ea si baronul de ta-su,baronu PSD Constanta,Mai bine sa fie tinuta,cit Mai departe,de Bucuresti,
24
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108