REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Toate restaurantele se redeschid de la 1 septembrie. Care sunt condițiile

Toate restaurantele se redeschid de la 1 septembrie. Care sunt condițiile

Replica API 27 august 2020 | 23:49 3338

Spațiile închise din restaurante se vor redeschide de la 1 septembrie în anumite condiții, potrivit reprezentanților HoReCa, care au participat la discuții cu Guvernul și premierul Ludovic Orban. Aceștia spun că vor fi aplicate restricții, printre care distanțarea fizică, unele mese urmând să fie lăsate libere. De asemenea, persoanele care intră în restaurant vor trebui să poarte mască.

Foto: Guliver/ Gettyimages

"La nivel național, este important să deschidem la data de 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. Nu se pune problema să mai așteptăm. Evident, vor fi excepții punctuale acolo unde nivelul epidemiologic nu este ținut sub control. Aceste puncte specifice vor putea evolua în cursul următoarelor luni, în funcție de statusul infectărilor.

A fost și domnul ministru Tătaru și domnul Arafat și persoane din Ministerul de Finanțe, pentru că situația HoReCa este o situație complexă. Cu toții am agreat că este important să se deschidă restaurantele la interior, în anumite condiții. Așteptăm decizia CNSU de mâine și care dintre propunerile noastre vor fi acceptate în privința regulamentului.

Vor fi restricții care vor proveni din distanțarea socială, respectiv noi am propus să folosim o masă, o masă să fie interzis de la a fi folosită, ceea ce va decurge o utilizare a restaurantelor la interior de maximum 50%, pentru această fază a relaxării. În funcție de condițiile epidemiologice din următoarele săptămâni, luni, vom adresa alte măsuri în ceea ce privește regulamentul.

Purtarea măștii, condițiile de dezinfectare vor fi reguli absolut stricte. Am solicitat Ministerului Sănătății să avem impunerea legii în restaurante și activitatea HoReCa, cu respectarea normelor și cu penalizarea care să meargă până la suspendarea activității pentru acei operatori care nu respectă aceste reguli", a declarat Dragoş Petrescu, preşedintele patronatului HORA, scrie digi24.ro.

Acesta a afirmat că se va purta mască în condiții aplicate la nivel european.

"În orice restaurant din Europa te duci astăzi găsești restaurantele la interior deschise iar la orice restaurant te duci intri cu masca pe figură. Orice spațiu închis presupune masca pe figură, până te așezi la masă, într-un număr limitat, fie că avem de a face cu un număr de membri ai familiei, fie că ai de-a face cu alt număr, când vorbești de persoane independente.

La masă nu vei sta cu masca. Când te ridici de la masă și vrei să te duci spre exteriorul restaurantului - terasă, toalete sau în altă direcție, către altă mască - va trebui să porți mască", a mai spus Petrescu.

Președintele HORA a precizat că reprezentanții industriei ospitalității au solicitat să fie 6 persoane la o masă, dar că s-a vehiculat și numărul de 4 persoane.

"Este important să se știe că este un număr limitat", a adăugat antreprenorul.

În ceea ce privește orarul de funcționare, vor fi restricții, potrivit lui Petrescu.

"Vor putea fi relaxate în funcție de rezultatele epidemiologice", a explicat el.

"În prima fază, restaurantele vor funcționa fără aer condiționat, pentru că este foarte important să adresăm reguli care să pună în siguranță clientul nostru. În funcție de evoluția epidemiologică, vom putea lua alte măsuri", a declarat Dragoș Petrescu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ti ale dra de zdrente! e greu de trecut la oala , nu? toate vreti servite! si voi labarilor? da ti ca prostii banii la toti crasmarii pt a fute o zdreanta. cica hai sa mancam cva, zise ea, el ce ea paste cu fructe de mare la reyna. asa va trebuie rahatilor. voi zdrente care sunteti pacaliti de ele zdrente si n final, alte zdrente,carciumarii ,va ard. la revedere popor de tampiti!
1
0
Mortii lui de ratat, in nici o tara din europa nu se intra in restaurant, in interior, cu masca, jegosule mincinosule
2
1
Vedeti restaurantul "el greco" din Mangalia...a fost deschis tot timpul. Se fumeaza ca la nebuni, politia nu mai trece prin fata circiumii.
0
0
o tara frumoasa ca o floare! Pacat ca este locuita de niste ghiolbani cretini!
4
0
Fiindca am fat drumul la carciumi trebuie sa ma cinstiti.Mai nasol cu masca pe moaca cum veti manca si veti bea?.Noi romani mergem bine cu picioarele cu capu...va rog sa comrntati voi.
4
0
Ai vrea tu
1
2
veniti la Cuza Voda nimeni nu poarta masca magazine deschise non-stop in primarie nu se poarta masca fasfurd deschise fara protectie un sat fara reguli si pe deasupra un pastor de la pocaiti depistat pozitiv nici o masura sat fara caini ALO NU SE SESIZEAZA NIMENI ?
8
1
Cum sa mananci Cu masca pe gura?
6
1
Dezastru ecologic la statia de asfalt GETNIC de la Seimeni,functioneaza fara filtre!Fum toxic pe toata valea Seimeni!Garda de mediu unsa!
10
1
La mine restaurantu merge, ca chipurile e sub forma de terasa. Ca atare se si fumeaza. Marco Polo e cea mai tare carciuma.
9
6
Domnule Dragos Petrescu sunteti intr.o mare hora....nu vedeti ce conditii se impun? Masca pe fata, patru la masa, program redus, etc..nu mai bine stam acasa?? Pai mergi sa te relaxezi si pleci mai mult stresat....Si in plus cand v.a mers bine, de restul nu va interesa....asa ca mai lasati tonul asta impunator!!
11
0
Muiwww replica toot il pupati in cur pe admiralu pulii chitac, cu fiisu un drogat notoriu
20
6
varza varza varza Cretini cretini cretini
7
2
comentarii inchise la articole despre martin si antoniadis dar deschise la cele despre fagadau......sclavi nenorociti!!!!
26
1
bag pula in romania
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108