REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tocilarul din zona Abator îşi face somnul de după-amiază "vegheat" de liderii PSD

Tocilarul din zona Abator îşi face somnul de după-amiază "vegheat" de liderii PSD

Replica API 11 iulie 2012 | 00:00 106

Birou "împodobit" cu afiş electoral de la locale

Birou "împodobit" cu afiş electoral de la locale

Constanţa se prăjeşte la temperaturi de foc! Mercurul din termometre a trecut marţi pragul de 37 de grade Celsius, atât la Cernavodă cât şi la Hârşova, provocând probleme serioase vârstnicilor, dar şi angajaţilor care lucrează afară sau în spaţii neventilate corespunzător. Taximetriştii, spre exemplu, sunt nevoiţi să suporte, la orele amiezii, temperaturi de peste 40 de grade. În unele cazuri, maşinile pe care le conduc se încing chiar mai mult, având în vedere că majoritatea staţiilor sunt amplasate în bătaia soarelui.

Oamenii care lucrează în construcţii au fost şi ei răpuşi de căldură. Muncitorii s-au adăpostit ieri pe unde puteau. Insuportabil de cald a fost şi pentru pacienţii internaţi în saloanele aglomerate ale spitalelor din judeţ. Pentru a se răcori, bolnavii au preferat să stea cu geamurile larg deschise. Plajele au fost arhipline, nu aveai unde să arunci un ac. Oamenii ameţiţi de căldură, care au fost nevoiţi să iasă afară din casă, căutau adăpost la umbra unui copac de pe marginea străzii. Singurii care se bucură de temperaturile ridicate sunt comercianţii de la standurile cu răcoritoare şi cu aparate de aer condiţionat sau ventilatoare, care în această perioadă spun că au avut încasări record. Ca să aducă măcar o boare de prospeţime, cei de la firma de salubritate au stropit de câteva ori pe zi asfaltul. Puţin după ora 16.00, în Piaţa Abator din Constanţa un bărbat a adormit, la propriu, pe trotuar. În aşteptarea clienţilor, bărbatul care execută dubluri de chei sau ascute foarfeci şi cuţite s-a lăsat pradă viselor într-un decor desprins parcă din filme. Sub scaunul sprijinit de vitrina unui magazin de jucării, articole vestimentare şi plăţi facturi, se afla o găleată din plastic. Picioarele umflate de căldură ale bărbatului erau cocoţate pe tejgheaua cu rotile. La doi paşi de muncitor un câine stătea tolănit lângă o motocicletă, iar două vânzătoare trăgeau cu poftă din ţigări, fiind şi ele într-o mică pauză de relaxare. Fiind şi un fan declarat al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, bărbatul afectat de căldură şi-a decorat la alegerile locale tot "biroul" improvizat în stradă cu cele mai în vogă afişe electorale.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108