REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tőkés László, despre maghiarii din România în anul Centenarului: „Ce să sărbătorim? Că am pierdut Ardealul?“

Tőkés László, despre maghiarii din România în anul Centenarului: „Ce să sărbătorim? Că am pierdut Ardealul?“

Replica API 5 noiembrie 2018 | 00:43 416

foto: Digi24.ro

Europarlamentarul Tőkés László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a declarat că Centenarul Marii Uniri este o aniversare doar pentru români, în timp ce pentru maghiari este prilej de doliu.

„Pentru comunitatea maghiară, această perioadă de 100 de ani este una fără împliniri. Pur şi simplu, nu prea avem, după 100 de ani, ce sărbători. Ce să sărbătorim, că am pierdut Ardealul? Trebuie să înţeleagă românii că pentru noi, este o zi de doliu, o zi de durere”, a spus Tőkés, potrivit Adevărul, citat de Digi24.

László Tőkés l-a criticat și pe Klaus Iohannis, pentru că președintele României „a elogiat această zi a Marii Uniri”.

„Este ciudat pentru noi, ungurii, confraţii minoritari ai domnului preşedinte Klaus Iohannis, că dânsul elogiază ziua Unirii atât timp cât după şi din cauza acestei Adunări Naţionale, respectiv a creării României Mari a dispărut aproape totalmente comunitatea săsească, germană, din Transilvania. Acea comunitate care, timp de sute de ani, aproape o mie de ani, a înflorit în timpul regatului maghiar, respectiv al principatului transilvan. Nu prea înţelegem ce are de sărbătorit un etnic sas cum este Klaus Iohannis”, a spus Tőkés.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand mortii matii a fost ardealul al vostru?unguri nenorociti
0
0
Porcu' asta s-a nascut tot in Romania si se crede ungur? Pai in Ungaria,tipii ca el,chiar daca sunt cu nume unguresc,tot valahi se considera,si inca unii in care nu are incredere nici dracu'. Un tradator de tara ordinar,care este folosit de unguri si dupa aia aruncat ca un prezervativ.Si cu Ardealul,pai sa nu dea Dumnezeu sa ne dorim inapoi Dacia Mare,ca se caca pe ei toata Europa!Doar ca noi nu suntem idioti,doar cam lasi si delasatori,ca uite cum latra cainii sifilitici din preajma!
0
0
Ati pierdut Ardealul ? Da ce ma , a fost vreodata al vostru ? Nu uitati ca ati fost adusi ca auxiliari de Atila si dupa retragerea hunilor ati arestat o istorie . Nici Panonia nu i tara voastra sclavilor fara tara!
4
0
Poate sa sarbatoreasca ca Romania Mare nu a luat si Ungaria vreo 100 de ani ...sa vada si ei ceva asemanator cu ce au facut in trecut..
3
0
Isi permit asemenea lucruri sa spuna pt.ca actualii conducatori au nevoie de voturile maghiarimii si se fac ca nu vad.
2
0
SARBATORITI CA NU AM CUCERIT TOATA MAGHIARIA
5
0
daca udmr nu e partid ce cauta astia in parlament.avem o constitutie pe care nu o respecta nimeni. ce cauta acest "roman" in parlamentul european? afara cu el din parlamentul europei ca instiga la acte antisociale.
2
0
Ungur antiroman. Nu e tradator , e mai clar : e DUSMAN.
6
0
moarte ungariei hortyste!!!
5
1
Futuva in gura de hoti borati! Plecati drak in ungaria voastra! Ce ati pierdut voi ? Romania nu va apartinut nicodata!
9
0
nu poti sa pierzi ceva ce nu ti-a apartinut niciodata - trebuia sa te execute ceausescu bai lepra bozgoreasca
12
0
La mintea lor plina de carne de cal, asa au pierdut si California si Groenlanda si Alaska si toata planeta, in general. Au pierdut pe Pastele mamii lor, au pierdut ceva ce n-au avut niciodata. Unde se afla Sarmisegetusa sau Apullum, bozgor imputit?
10
0
Transilvania e a ungariei.A recunoscut-o si mortaciunea Mihai 1 de Roumanie.
9
14
Da' ce, Ardealul e in Asia?
7
0
si care va sa zica aveti sasi in ungaria,sa va traiasca ca astia din romanica au plecat in germanica la parale mai multe
1
0
Sa ne belesti ardealul, frumosule
5
1
Bai Tokes daca tu vrei sa sarbatoresti pierderea Ardealului ai liber de la mine . Distractie placuta !
6
1
Daca nu aveam politicieni corupti , astazi unguri nu aveau ce sa caute in parlament ca si partid politic . Faptu ca politicieni nostri sunt corupti si ca sa tina de putere , le sufla ungurilor in cur . Acesti minoritari isi permit prea multe . Daca curvele politice de la noi nu pot guverna fara unguri este doar pentru ca nu iubesc Romania .
16
1
Ghinion! Cam asa raspunde sasul ratacit la bucuresti. Ciudat ca romanii apreciaza localitatile medievale din transilvania,apreciaza arhitectura desi niciun roman nu are meritul construirii si dezvoltarii acelor asezari.
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108