REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TOMIS MALL ar putea deveni ISTORIE din cauza PIERDERILOR!

TOMIS MALL ar putea deveni ISTORIE din cauza PIERDERILOR!

Replica API 25 iunie 2021 | 00:52 14554

În urmă cu peste 20 de ani, o firmă cipriotă avea să pună mâna pe magazinul Tomis, din centrul Constanței. Prin intermediul societății “Ptelia Company Limited”-Cyprus, în 1997, afaceristul Eyal Ofer l-a preluat de la Fondul Proprietății de Stat. În ani, israelianul a reușit să pună mâna pe zeci de spații din Constanța, pe care, ulterior, le-a închiriat pe bani grei. Vremurile bune au apus, iar societatea Tomis SA, care anul trecut a avut profitul pe minus, la fel și capitalul propriu, dar și Seashops, ambele cu sediul pe Ștefan cel Mare, caută soluții pentru ieșirea din criză. Au contractat împrumut de la o altă firmă cipriotă și au început să vândă spațiile din municipiu. Încet, dar sigur, Tomis Mall tinde să devină o legendă.

Societatea Tomis SA este controlată de offshore-ul din Cipru PTELIA Company LTD CIPRUS, deținută de miliardarul israelian Eyal Ofer. Administratorii societății sunt: Novac Lucian, Ispas Gheorghe Victor, Zamfir Dumitru, acesta din urmă fiind și președintele Consiliului de Administrație. Interesant este faptul că, anul trecut, cifra de afaceri a fost de 7, 7 milioane de lei, însă profitul net a fost pe minus, la fel și capitalurile proprii, iar datoriile ajungeau la aproximativ 140 milioane de lei. De altfel, profitul apare ca fiind pe minus încă din 2008.

Afacerea Tomis MALLL, în PRĂBUȘIRE. Face ÎMPRUMUTURI și VINDE imobile ca să iasă din CRIZĂ

Pentru a ieși din criză, Consiliul de Administrație a decis contractarea unui credit încheiat intre TOMIS - S.A., în calitate de debitor, Seashops - S.A, controlată de aceeași firmă cipriotă, în calitate de garant și Jasper River Capital Limited, in calitate de creditor. Trebuie precizat faptul că SC Seahops, cu sediul în clădirea Tomis Mall, deține mai multe spații în Constanța, imobile pe care le-a scos, în dată recentă, la vânzare, către Nordwest Capital - S.R.L.. Vorbim despre 3 spații din Poarta 6, dar și de pe strada cpt. Dobrila Eugeniu numărul 9A, strada Pescăruș nr. 41A, mai multe spații de pe strada Soveja și I.L. Caragiale nr. 1A, Semănătorului, Badea Cârțan etc. Societatea este administrată de Uzum Mihaela, Zamfir Dumitru.

Șanse prea mari de redresare nu se întrevăd, fiind foarte posibil ca, în scurt timp, emblematicul magazin Tomis să se devină doar o legendă.

Eyal Ofer deține și compania Willbrook, cunoscută, în principal, pentru controversata clădire de birouri Cathedral Plaza din centrul Bucureștiului, pe care Eyal Ofer a vândut-o în 2013 omului de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Eyal Ofer este descendentul celei mai bogate familii israeliene cu rădăcini românești, din Galați. Familia Ofer a investit, de-a lungul anilor, peste 500 de milioane de euro în terenuri din București, Constanța, Brașov și Timișoara și în clădiri de birouri.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De cand au venit jidanii s a dus in cap Tomis. Ce magazin era si ce a ajuns. Nu se mai satura de smecherii jidovii
2
1
Cred ca foarte multi nu stiu cati bani invart fratii Ofer.Hai sa nu ne agitam.Nu mai pot astia de Tomis Mall.Hai sa fim seriosi.
4
1
Administrare doar pe interese personale .
2
0
Sa se mute primaria acolo
12
1
Stapinii acestei tari sunt evreii, oricine este contra lor este pedepsit, oricine le reproseaza ceva este redus la tacere.
15
1
Miroase a spalatorie de bani.
26
3
De cind au blocat strada spre biserica Adormirea Maicii Domnului nu le-a mers bine, inclusiv lui Mazare.
30
6
Teoria conspiratiei
28
2
Tot centrul orasului a cazut din lipsa parcarilor. Centrul va reveni cand se vor interzice automobilele.
33
14
Sa il transforme in parcare supraetajata
65
7

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468