REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Tot mai multe ACCIDENTE RUTIERE pe DN3, pe tronsonul fără PARAPET

Tot mai multe ACCIDENTE RUTIERE pe DN3, pe tronsonul fără PARAPET

Replica API 25 mai 2021 | 00:02 4229

Pe DN 3 au loc frecvent accidente rutiere extrem de grave. Cu toate că în anul 2019 autorităţile au montat parapet despărţitor între sensurile de mers, între Constanţa şi Valu lui Traian, accidentele s-au mutat imediat după terminarea parapetului. De la începutul anului şi până acum, nu mai puţin de 11 evenimente rutiere au avut loc în judeţul Constanţa, pe acest drum naţional.

Accidentele s-au mutat pe tronsonul ce leagă Valu lui Traian de Murfatlar

Viteza excesivă, depăşirile neregulamentare, neatenţia au dus la nenumărate tragedii pe DN 3, drumul care leagă Constanţa de Bucureşti, prin Călăraşi. În ceea ce priveşte tronsonul de drum din judeţul de la malul Mării Negre, nu mai puţin de 11 accidente rutiere au avut loc în ultimele 5 luni. Doar că, spre deosebire de anii trecuţi, când cele mai multe evenimente se petreceau între Constanţa şi Valu lui Traian, acum, acestea au loc frecvent după terminarea parapetului care desparte sensurile de mers, mai exact între Valu şi Murfatlar, dar şi mai departe. Şoferii îşi riscă viaţa cu bună ştiinţă şi efectuează manevre neregulamentare la tot pasul.

Amintim că în anul 2019 Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa a montat parapet despărţitor între sensurile de mers, între Constanţa şi Valu lui Traian. Până în 2019, parapetul median se termina imediat după nodul rutier al Autostrăzii A4, iar de aici și până la intrarea în Valu lui Traian, mulți șoferi întorceau mașinile peste linia dublă continuă. În urma acestor manevre ce încalcă Codul Rutier s-au produs accidente rutiere grave, iar montarea parapeților de beton a fost singura soluție prin care șoferii au putut fi convinși să renunțe la această ruletă rusească, cel puţin pe acest tronson de drum.

O tânără de 24 de ani a murit pe DN 3, între Murfatlar și Ciocârlia de Sus

Militarii din cadru ISU Dobrogea au fost solicitați, luni, 24 mai, să intervină la un accident rutier produs între localitățile Murfatlar și Ciocârlia de Sus. La accidentul rutier au intervenit: un echipaj al Smurd B, două echipaje din cadrul Saj B2, un echipaj Smurd C și o autospecială de descarcerare. Din primele cercetări, a rezultat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, conduse de două femei, de 24, respectiv 20 de ani. În urma accidentului rutier, a rezultat decesul conducătoarei auto de 24 de ani și vătămarea corporală gravă a celeilalte șoferițe, precum și a unui pasager - bărbat, de 23 de ani. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală, precizează poliţiştii.

Doi copii transportaţi la spital, în urma unui accident între Valu şi Murfatlar

Un alt accident rutier, soldat cu victime, a avut loc tot pe acelaşi drum, de data aceasta între Valu lui Traian şi Murfatlar. Din primele cercetări, a rezultat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, primul condus de un bărbat, de 22 de ani, cel de-al doilea aflându-se staționat. În urma impactului, al doilea autoturism a fost proiectat într-un alt vehicul parcat pe trotuar. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorul auto, precum și a 3 pasageri: o femeie, de 21 de ani și 2 minori, de 2 ani, respectiv 5 luni. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală.

Accident rutier cu 4 victime, în Murfatlar

Un accident soldat cu victime a avut loc tot în Murfatlar. Evenimentul s-a produs între două autoturisme, la intrare în localitate, dinspre Constanța. Acesta s-a soldat cu 4 victime, intervenind două echipaje Saj B2 şi un echipaj Smurd B. Victimele au fost transportate la spital.

Citeşte şi:

ACCIDENT RUTIER GRAV: O TÂNĂRĂ de 24 de ani a MURIT!

Se montează PARAPET DESPĂRŢITOR pe DN 3, până la intrare în Valu! VIDEO

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468