REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

TRAFICANT român de DROGURI, EXTRĂDAT din Hong Kong

TRAFICANT român de DROGURI, EXTRĂDAT din Hong Kong

Replica API 19 august 2020 | 14:12 1660

Dănuţ Călina a fost condamnat la 15 ani de închisoare, pentru pentru comiterea infracțiunii de trafic de drog periculos, după ce a traficat în mod ilegal cantitatea de 3,44 kg de solid cristalin cu un conținut de 2,80 kg clorhidrat de metamfetamină, fiind prins în Aeroportul Internațional Hong Kong, Chep Lap Hok, Insula Lantau. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a solicitat să se dispună recunoașterea hotărârii judecătorești pronunțate de către instanța de judecată din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong - China și executarea pedepsei aplicate de aceasta, într-un penitenciar din România.

Ce a făcut Dănuţ Călina

În data de 29.05.2018, inculpatul Dănuţ Călina, în Aeroportul Internațional Hong Kong, Chep Lap Hok, Insula Lantau din Hong Kong - China, a traficant în mod ilegal un drog periculos, respectiv cantitatea de 3,44 kg de solid cristalin cu un conținut de 2,80 kg clorhidrat de metamfetamină.

Din cuprinsul documentației emise de autoritățile judiciare din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong - China, rezultă că persoanei condamnate i s-a stabilit ca durată totală a pedepsei de executat, 15 ani închisoare (5.479 zile închisoare). Data la care se consideră pedeapsa executată este menționată: 08.05.2034. Fapta penală menționată în cuprinsul sentinței penale pronunțate de către Curtea Supremă a Regiunii Administrative Speciale Hong Kong este incriminată și de legea penală română, respectiv infracțiunea de trafic de droguri de mare risc.

Inculpatul şi-a dat acordul pentru extrădare

Persoanei condamnate Dănuţ Călina i s-a solicitat consimțământul în fața autorităților judiciare din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong - China, în vederea transferării şi a executării pedepsei în România. În prezent, Dănuţ Călina execută pedeapsa în regim de închisoare în Penitenciarul Stanley din Regiunea Administrativă Specială Hong Kong - China.

Instanţa a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa privind recunoașterea și punerea în executare pe teritoriul României a sentinței penale pronunțată în dosarul lui Dănuţ Călina. Constată că durata pedepsei aplicată de instanța străină depășește limita maximă specială a pedepsei prevăzute de legea penală română pentru infracțiunea de trafic de droguri de mare risc şi adaptează pedeapsa aplicată la maximul special prevăzut urmând să execute pedeapsa de 12 ani închisoare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108