REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tragedie la moaştele Sf. Parascheva: o femeie a murit!

Tragedie la moaştele Sf. Parascheva: o femeie a murit!

Replica API 11 octombrie 2014 | 15:19 468

Pelerinaj la Iaşi

Pelerinaj la Iaşi

O femeie de 61 de ani a murit, vineri-noapte, în urma unui stop cardiorespirator în timp ce aştepta să ajungă la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva. Când a simţit că i se face rău, femeia, venită la slujbă dintr-un sat din judeţul Iaşi, a ieșit din rând şi a mers spre echipajul medical aflat în apropiere. Starea ei s-a agravat rapid, iar medicii de la SMURD nu au mai avut cum să o ajute. Este al doilea an consecutiv în care se înregistrează un deces în timpul pelerinajulului.

Mii de credincioși sunt așteptați în continuare sa se închine la raclele sfinte. Pelerinii sunt sfătuiți să nu plece de acasă fără medicamente, mâncare și haine groase.

Pelerinajul de la Iaşi a început vineri şi va dura 5 zile. Zeci de mii de credinciosi au stat în frig, la coadă, să ajungă la racla cu sfintele moaşte. Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită şi în judeţul Constanţa. Fiind ocrotitoarea oraşului Năvodari, Sfânta Parascheva va fi cinstită în mod deosebit la lăcaşul de cult cu acelaşi nume din localitate. Astfel, luni, 13 octombie, începând cu ora 17.00, va fi organizată tradiţionala procesiune cu icoana Sfintei Parascheva şi cu moaştele Sfinţilor Epictet, Astion şi Pantelimon. Procesiunea va fi condusă de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi se va desfăşura pe următorul traseu: Biserica „Sf. Parascheva” (Zona Kaufland) – str. Constanţei - Biserica „Bunavestire” - str. Mării - str. Frunzelor - str. Rândunelelor - Biserica „Sf. Parascheva”. Marţi, 14 octombrie, în ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, în Arhiepiscopia Tomisului îşi vor sărbători hramul următoarele biserici: Parohia Năvodari I, str. Constanţei (zona Kaufland); Parohia „Sfânta Parascheva” Constanţa (Capela Cimitirului Central); Parohia Medgidia III, str. Romană (lângă Cimitirul Municipal); Parohia Mamaia Sat; Parohia Palazu Mare II; Parohia Băneasa II; Parohia Dumbrăveni, com. Independenţa; Parohia Grădina, com. Târguşor; Parohia Râmnicul de Jos; Parohia Tortomanu, com. Siliştea; Parohia Corbu de Sus; Parohia Valul lui Traian I; Parohia Cumpăna II, şos. Constanţei, nr. 155. La această parohie, luni, 13 octombrie, de la ora 15.00, IPS Teodosie va oficia Sfânta Taină a Botezului pentru 4 copii proveniţi din centre de asistenţă socială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108