REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

TRAGEDIE. O fetiţă de 12 ani A MURIT ÎNECATĂ ÎN MARE, la Mangalia!

TRAGEDIE. O fetiţă de 12 ani A MURIT ÎNECATĂ ÎN MARE, la Mangalia!

Replica API 23 august 2018 | 00:59 1395

Seria tragediilor petrecute pe litoral continuă! Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Constanţa au fost solicitaţi să intervină de urgenţă joi, 23 august a.c., în jurul orei 13.50, pe plaja Belvedere din Mangalia. Este locul unde o fetiţă în vârstă de 12 ani, din Bucureşti, s-a înecat. Medicii au încercat zeci de minute să salveze viaţa fetiţei prin manevre de resuscitare, însă din păcate micuţa a fost declarată decedată. Marea a luat a 23-a victimă.

Potrivit martorilor, aceasta a fost găsită la mal de către un turist plutind inconştientă. Ulterior ar fi fost scoasă din apă de către oamenii aflaţi pe plajă, iar apoi aceştia au sunat la 112.

Potrivit martorilor, aceasta ar fi venit la mare împreună cu un bărbat din Bucureşti, prieten de familie, şi un alt minor. Fetiţa ar fi intrat în apă cu colacul, deşi marea era agitată iar steagul roşu era arborat. Salvamarii ar fi strigat la toţi cei aflaţi în apă cu colacul să iasă din mare.

Precizăm că medicii constănţeni au mai avut în cursul zilei o intervenţie de acest gen. Au fost solicitaţi să intervină de urgenţă pentru salvarea unui copil de la înec şi acordarea de îngrijiri medicale. Copilul în vârstă de 16 ani a fost scos din apele mării, prezentând şi lovituri în zona capului. Minorul a fost preluat de echipajul SMURD C şi transportat la Spitalul CLinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Menţionăm că STEAGUL ROŞU este arborat în sudul litoralului românesc până cel puţin în cursul zilei de vineri, 24 august a.c., şi INTERZICE ÎNOTUL având în vedere că marea este agitată.

Reamintim că de la începutul sezonului estival şi până în prezent 23 de persoane şi-au pierdut viaţa prin înec, iar alte zeci de persoane au fost resuscitate, salvate din apele Mării Negre.

Salvamarii de pe litoralul românesc, împreună cu medicii SMURD şi SAJ Cosntanţa recomandă turiştilor şi nu numai să nu se aventureze în apele Mării Negre atunci când marea este agitată şi este arborat steagul roşu.

STATISTICĂ ALARMANTĂ

Potrivit pompierilor ISU Constanţa, de la începutul sezonului estival, 1 mai a.c., şi până în prezent, 76 de persoane au fost în pericol de înec, atât în Marea Neagră, cât şi în lacuri, heleştee sau Dunăre.

În total 29 de persoane au decedat, dintre care 23 au murit în urma înecului în Marea Neagră, 5 copii şi 18 adulți.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DUMNEZEU sa o odihneasca in pace !
2
0
Cat de prost si idiot sa fii sa lasi un in apa marii nesupravegheat...
2
1
cat de prosti pot fi uni parinti. Marea Neagra nu este apa din lighean.
7
1
....cand vezi un adult..... treaca mearga si.a facuto cu mana lui dar un copil de 12 ani....Sper ca sufletelul ei sa isigaseasca linistea
3
0
Toti cei care au murit, din pacate desigur nu sunt constanteni. Noi suntem pe buna dreptate bombardati de aceste stiri si suntem infinit mai avizati. Ei turistii vin la mare si au senzatia ca marea e un lac mai mare..., pe deasupra necitind presa locala asta rezulta...
15
0
Bai odata ce e anuntat de atata timp steagul ROSU, care interzice totalll intrarea in apa la ce dracu te aventurezi???Mi s-a luat mie de avertizarea asta si am inteles-o de la bun inceput , o fi chiar asa greu??? Bun, copilul poate nu stia dar barbatul acela prieten de familie cat de inconstient e si el? Numai ziceti ca nu sunt salvamari, ca sunt . dar lumea trebuie sa inteleaga de buna voie, ca doar isi pun singuri viata in pericol. " Hai sa ma aventurez si eu in apa chiar daca sunt curenti si e interzis scaldatul , ce mama masii sunt salvamari" cam asa ceva e cu voi astia care nu ganditi
6
0
PARINTI HANDICAPATI FRATILOR
7
2
Parca sunteti tot mai prosti!!!! Draga ''andra'' nu trebuie sa stea nimeni la curul tau doar pentru ca tu ai chef sa te balacesti ca prostul fara sa stii sa inoti!!!
8
1
Acasa cu voi,,,,sccursurilor
10
7
alo, primaria, ati inchis?nu vedeti ca nu aveti salvamari?sau nu va pasa?
5
6
tu n-ai vazut ca acum ceva timp unul l-a dat in judecata pe salvamar pentru ca i-a spus ca nu are voie sa faca baie?
10
1
Conducerea tarii ce parere are ptr ca ii pier cetatenii prin inec? Deja numarul inecatilor la mare l-au depasit pe cel al accidentatilor din zona turistica montana.Sa zicem ca 4-5 morti pe an la munte si la mare mai e o ,,normalitate,, Dar peste 20 de morti la mare plus morti cazuti la munte sau cu parapante e enorm ptr 2-3 luni de sezon turistic.Se impun regulamente de la primarii,isu,etc.Dupa ce ca avem populatie in scadere statul numara morti in continuare? Primaria ar trebui sa amendeze pe cei care nu respecta semnalul salvamarilor.Cine nu respecta semnalul sa fie evacuat de pe plaja.
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108