REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Transportul de persoane din Mangalia şi staţiuni, o afacere cu iz penal

Transportul de persoane din Mangalia şi staţiuni, o afacere cu iz penal

Replica API 28 septembrie 2012 | 00:00 348

Comisia care a tranşat ofertele s-a ales cu plângere penală

Comisia care a tranşat ofertele s-a ales cu plângere penală

Scandalul atribuirii contractelor de transport persoane în Mangalia şi staţiuni continuă. Firma Thunder Truck, deţinută de Petrică Oceanu, s-a adresat instanţei după ce a câştigat o licitaţie privind transportul local, însă nici până în ziua de azi nu a semnat contractul cu administraţia locală, în timp ce pentru transportul în staţiuni a fost depusă o plângere penală împotriva comisiei care a analizat ofertele depuse de transportatori.

Potrivit unor surse judiciare, a început deja urmărirea penală în acest caz. Amintim că din comisia de la licitaţie au făcut parte: George Mocanu (preşedinte), Cătălina Mihăilă (secretar), Lucian Faliboga, Florea Popa, Răducanu Mintuţă. În cursul zilei de ieri, nici unul dintre cei menţionaţi nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere. În schimb, Petrică Oceanu, patronul Thunder Truck, a precizat că, din cunoştinţele sale, există 10 firme nemulţumite, toţi reprezentanţii acestora putând formula plângeri penale împotriva manierei de atribuire a traseelor. Este vorba despre cei care şi-au manifestat revolta încă de anul trecut, şi anume: SC Călăraşi Com SRL, SC. Moldova Comprest SRL, SC Serai Import Export SRL, SC Il Contur SRL, PF Munteanu Nicolae, SC Oneci Trans SRL, SC Milin Company 2003 SRL, SC Duomar Logistic SRL, SC Darocrim SRL şi SC Teo Cris 2000 SRL - toţi aceşti operatori de microbuze pe traseul Mangalia-Olimp şi local s-au trezit că nu mai au obiectul muncii, urmare a unor "manevre dubioase", menite să scoată câştigători "pe cine trebuie", adică firme agreate de persoane din anturajul fostului primar al Mangaliei, Claudiu Tusac. Pe de altă parte, în cazul lui Petrică Oceanu, cel care se judecă pentru încheierea contractului cu administraţia locală, după ce a câştigat o licitaţie privind atribuirea unui traseu, acesta a declarat: "Aştept decizia instanţei. Am câştigat licitaţia, dar, după cum ştiţi, Consiliul Local Mangalia a refuzat să voteze proiectul privind încheierea contractului". Nu este singurul proces al lui Oceanu cu administraţia locală, semn că bătălia a fost şi este mare în sudul litoralului pentru acest serviciu: "Anul trecut am fost amendat într-o singură zi, şi eu, şi alţii, cu sute de milioane. Am primit trei amenzi, cumulate însemnând 900 de milioane de lei vechi, pe care le-am contestat în instanţă. Sunt mai multe procese, unul l-am câştigat, a fost declarat recurs, şi l-am câştigat definitiv. Aştept ca şi în cazul celorlalte procese să se întâmple la fel. Au fost acele amenzi date în mandatul fostului primar Claudiu Tusac", a declarat Petrică Oceanu. Conform lui, amenzile aveau drept scop "intimidarea" reprezentanţilor firmelor de transport, aşa încât aceştia să renunţe în favoarea "agreaţilor lui Tusac".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108