REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Transportul de persoane în regim de taxi. Șoferii constănțeni care practică 'pirateria', verificați de polițiștii locali

Transportul de persoane în regim de taxi. Șoferii constănțeni care practică 'pirateria', verificați de polițiștii locali

Replica API 8 septembrie 2018 | 01:25 445

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat în cursul zilei de 06.09.2018, în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

Au fost aplicate 224 amenzi contravenționale în valoare totală de 48.480 lei.

Faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă sunt prevăzute în actele normative menționate mai jos, astfel:

Legea nr.61/1991- privind ordinea şi liniștea publică: 17 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.

OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: 60 conducatori auto au fost sanctionati pentru că au oprit /staționat neregulamentar pe străzile și bulevardele din municipiul Constanța.

H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: au fost sancționate contravențional 65 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.

Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic- un constănțean a fost amendat contravențional cu suma de 1.000 lei pentru că a făcut grătar pe trotuarul aferent străzii Ecaterina Varga din municipiul Constanța.

Legea nr.12 / 1990 - privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite: au fost încheiate 13 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit.

Politiștii locali au dispus 5 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniența și care erau expuse in condiții igienico sanitare improprii.

De asemenea, menționăm și faptul că, polițiștii locali din cadrul serviciilor operative cu atribuții în domeniul siguranței pe drumurile publice și fluenței traficului rutier desfășoară în continuare activități de verificare a legalității desfășurării transportului de persoane în regim de taxi în limita competențelor conferite de lege.

Sunt vizate persoanele care practică "pirateria" în acest domeniu pentru că din nefericire acest fenomen continuă să existe și dăm cu titlu de exemplu următorul caz:

Astfel, în data de 05.09.2018 a fost identificată și sancționată contravențional o persoană care efectua transport public contracost fără a deține autorizație taxi emisă de autoritatea publică locală.

Cuantumul amenzii contravenționale aplicate persoanei în cauză a fost de 2.000 lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La mangalia tiganul cu brecul rosu de TX face taxi la Lidl si sta chiar in statia de microbuz. A zis ca s a dat un pic la politisti dar au fugit imediat de frica. Aseara era la Vama Veche debarca clienti la greu si taximetristii platesc taxe si se uitau la el. Trasurile circula ilegal fara numere de inregistrare , ce mai e varza zici ca nu exista politie. Jandarmii oricum sunt degeaba doar la bucuresti mai bat niste oameni nevinovati in rest nu fac nimic.
2
1
Rezolvati la gara cu infractorii aia care se dau taximetristi.
2
0
rustic noaptea spital CT01PEA LA CORA BRATIANU
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108