REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Tratament naturist pentru respirația urât mirositoare

Tratament naturist pentru respirația urât mirositoare

Replica API 11 mai 2021 | 00:00 827

Respirația urat mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halenă ori halitoză, apare de cele mai multe ori din cauza unui dezechilibru la nivelul florei microbiene din cavitatea orală ori din cauza consumului unor alimente – ceapă, usturoi, scrie doc.ro.

Sursă foto: Shutterstock

Respirația urat mirositoare, cunoscută și sub denumirea de halenă ori halitoză, apare de cele mai multe ori din cauza unui dezechilibru la nivelul florei microbiene din cavitatea orală ori din cauza consumului unor alimente – ceapă, usturoi.

Partea bune este că avem la îndemână numeroase remedii pentru a combate pe termen lung halena. Asta pentru că spălatul pe dinți și folosirea apei de gură au efect doar pe termen scurt - după câteva minute, respirația urât mirositoare revine.

Dacă halena persistă mai multe zile la rând, în ciuda eforturilor tale de a o combate, mergi la medicul dentist pentru un consult.

Remedii naturiste pentru combaterea respirației urât mirositoare

Soluție salină – clătirea gurii cu apa în care ai dizolvat sare de mare elimina bacteriile din cavitatea bucală. Folosește soluția salină pe post de apă de gură de două-trei ori pe zi și vei reuși să combați în acest fel respirația urât mirositoare.

Bețe de scorțișoară – scorțișoara are efecte antibacteriene și combate bacteriile din cavitatea orală. Roade un băț de scorțișoară din când în când și vei observa cum halena va fi o problemă de domeniul trecutului.

Verdeață – pătrunjelul, busuiocul, menta și coriandrul pot fi folosite pentru combaterea respirației urât mirositoare. Clorofila care se regăsește din belșug în aceste verdețuri neutralizează mirosurile neplăcute. Mestecă un fir de verdeață cel puțin o dată pe zi și vei observa că respirația urât mirositoare dispare după ce mănânci verdeață.

Sucul de ananas – consumul unui pahar de suc natural de ananas te poate scăpa de mirosul neplăcut din gură. Cu toate că nu există dovezi științifice care să confirme efectul ananasului asupra sănătății orale, acest remediu este extrem de popular, mai ales peste Ocean.

Semințe de fenicul și anason – încă din cele mai vechi timpuri, semințele de fenicul, dar și cele de anason, au fost folosite pentru reîmprospătarea respirației. În unele zone din India, semințele prăjite de fenicul se folosesc pentru curățarea gurii la finalul mesei. Uleiurile esențiale din aceste semințe oferă un miros proaspăt și plăcut cavității bucale.

Ceai verde – ceaiul verde are proprietăți dezinfectante, însă totodată acționează și precum un odorizant pentru cavitatea bucală. Și ceaiul de mentă are proprietăți similare. Consumă o ceașcă de ceai verde sau de mentă după fiecare masă și vei observa că respirația ta va fi reîmprospătată.

Apă de gură cu bicarbonat de sodiu – bicarbonatul de sodiu poate distruge bacteriile din cavitatea bucală. Dizolvă două lingurițe de bicarbonat de sodiu într-o cană de apă caldă și clătește-ți gura cu aceasta preț de 30 de secunde. Repetă această operațiune de una-două ori pe zi și halitoza nu va mai reprezenta o problema pentru tine.

Apă de gură cu oțet – oțetul conține acid acetic, care împiedică multiplicarea bacteriană în cavitatea bucală. Amestecă două linguri de oțet de mere sau oțet alb într-o cană cu apă și fă gargară cu acest amestec preț de cel puțin 30 de secunde.

Alimente bogate în probiotice – consumul de alimente bogate în probiotice echilibrează flora bacteriană de la nivelul gurii, eliminând astfel cauzele halitozei. Mănâncă așadar iaurt, chefir ori murături în mod regulat și vei combate respirația urât mirositoare.

Apă și alte lichide – hidratarea stimulează producția de salivă și menține gura umedă, prevenind astfel multiplicarea bacteriană. Poți limita și consumul de diuretice precum cafeaua, ceaiul verde ori băuturile alcoolice, astfel încât să previi uscăciunea gurii.

Când e cazul să mergi la medic din cauza respirației urât mirositoare

În cele mai multe cazuri, pe de o parte, respirația urât mirositoare apare din cauza unor dezechilibre la nivelul cavității bucale, care pot fi combătute cu ajutorul unei igiene dentare stricte și a remediilor naturiste prezentate mai sus.

Pe de altă parte, există și situații în care respirația urât mirositoare poate semnala o afecțiune mai serioasă precum insuficiența renală, o infecție ori complicații diabetice. Dacă halitoza este însoțită și de alte simptome care te pun pe gânduri, apelează la ajutorul unui medic pentru a depista cauza exactă a respirației urât mirositoare și pentru a trata problema.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920