REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Trei copii din comunitatea horahai din Castelu au avut nevoie de operații! „Avem ajutorul unui chirurg minunat din Spitalul Județean!”

Trei copii din comunitatea horahai din Castelu au avut nevoie de operații! „Avem ajutorul unui chirurg minunat din Spitalul Județean!”

Replica API 9 ianuarie 2019 | 03:19 532

Patru copii din comunitatea horahai din localitatea constănțeană Castelu au fost supuși unor intervenții chirurgicale, în ultima perioadă, în urma implicării Asociației Reality Check care desfășoară mai multe acțiuni pentru sprijinirea copiilor din comunitatea defavorizată.

Comunitatea horahai din Castelu este „renumită” în județul Constanța, pentru că de aici provin o bună parte dintre prichindeii pe care-i vedem cerșind pe străzile municipiului Constanța. Pentru a veni în sprijinul lor, pentru a-i convinge pe părinți să îi înscrie la grădiniță și la școală, dar pentru a convinge societatea să îi accepte și să le ofere o mână de ajutor, membrii Reality Check au organizat, pe parcursul anului 2018, mai multe acțiuni în localitatea constănțeană: a fost desfășurată o școală de vară, unde cei mici au fost învățați să deseneze, să scrie și să citească, a avut loc o campanie „door to door” pentru înscrierea copiilor preșcolari la grădiniță și inclusiv a avut loc o caravană medicală, organizată cu medici voluntari veniți din Nurnberg, Germania, și medici rezidenți din București, care i-au consultat pe copii.

În urma consultațiilor, mai mulți copii au fost depistați cu probleme medicale, iar patru dintre ei au fost supuși unor intervenții chirurgicale în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. „Avem ajutorul unui om minunat, fără de care nu am fi reușit, medicul chirurg Florin Daniel Enache. Este persoana noastră cheie de la Spitalul Județean Constanța, care, spre norocul copiilor și al familiilor, înțelege cu adevărat ce înseamnă interesul copilului, indiferent de culoarea pielii sau de limba vorbită de micii pacienți. Le mulțumim enorm lui și colegilor de la spital!”, au transmis reprezentanții asociației Reality Check.

„Până în acest moment, am sprijinit mai multe familii să cumpere medicamente pentru copiii lor sau pentru tinerele mame din aceste familii, am coordonat controale medicale pentru mai mulți copii și trei intervenții chirurgicale.

Starea precară de sănătate a copiilor din familii dezavantajate este unul dintre principalele obstacole care stau în calea frecventării grădiniței și a școlii. Lipsa educației duce la imposbilitatea obținerii unui job plătit decent și, astfel, sărăcia se perpetuează de la o generație la alta. Dar acest lucru poate fi schimbat. Cu perseverență și cu obiective pe termen lung. De aceea, suntem cu atât mai bucuroși să avem lângă noi oameni ca domnul dr. Enache (...)”, au mai transmis reprezentanții asociației.

F.B.

Sursă: Reality Check, Facebook

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pt.SSS, mai bine ai invata sa scrii romaneste
4
0
Cum mai, scoala de vara in toiul iernii. Poate scoala de iarna...
3
0
M-ai bine la bug cu ei
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920