REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Trei persoane reţinute în Italia sub acuzaţia că au condus un centru de detenţie pentru migranţi în Libia

Trei persoane reţinute în Italia sub acuzaţia că au condus un centru de detenţie pentru migranţi în Libia

Replica API 17 septembrie 2019 | 00:00 316

Poliţia italiană a anunţat luni că a arestat trei persoane acuzate că conduceau un centru de detenţie pentru migranţi în Libia unde deţinuţii erau violaţi, torturaţi şi ucişi, relatează dpa.

Victimele au fost ţinute într-o fostă bază aeriană din Zawiya, un oraş aflat la 40 km vest de Tripoli, unde au suferit "abuzuri sistematice şi atrocităţi", a precizat poliţia italiană într-un comunicat.

Presupuşii torţionari sunt ei înşişi migranţi care au ajuns în insula Lampedusa din Italia şi au fost transferaţi ulterior la un centru de migranţi din Messina, Sicilia, unde au fost prinşi de poliţie.

În vârstă de 22, 24 şi 26 de ani, ei riscă acuzaţii care includ apartenenţa la o organizaţie criminală, trafic de fiinţe umane, viol şi crimă. Nu există informaţii privind naţionalitatea lor.

Poliţia a dat publicităţii declaraţii anonime provenite de la victime care i-au ajutat la investigaţii, conduse de procuroii anti-Mafia şi de combatere a crimei organizate din Palermo.

"Toate femeile care erau cu noi, odată ajunse în acel depozit, erau violate în mod sistematic şi repetat de cei doi libieni şi trei nigerieni care conduceau unitatea", susţine una dintre victime.

"Ne hrăneau cu apă de mare şi, uneori, cu pâine veche. Ne băteau pe noi, bărbaţii, pentru a le face pe rudele noastre să plătească pentru eliberarea noastră", a declarat o altă victimă.

"Cei care nu plăteau erau torturaţi cu şocuri electrice. Te electrocutau până când cădeai la pământ inconştient. Personal am asistat la multe crime prin electrocutare", spune o a treia victimă.

ONU şi grupurile pentru apărarea drepturilor omului au avertizat în mod repetat în privinţa condiţiilor de iad pentru migranţi în Libia şi le-au cerut guvernelor să nu mai susţină returnarea în Libia a migranţilor salvaţi pe Mediterana. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un exemplu concret despre scursurile care ajung in Europa sub forma de migranti. Trimiteti-i inapoi de unde au venit.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920