REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Trei PROFESORI și un ELEV de la Școala 37, confirmați cu COVID-19

Trei PROFESORI și un ELEV de la Școala 37, confirmați cu COVID-19

Replica API 30 septembrie 2020 | 00:17 4375

Trei profesori și un elev de la Școala 37 au fost confirmați cu noul coronavirus. Instituția a trecut din scenariul 2, în scenariul 3, până pe data de 12 octombrie a.c..

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat marți, 29 septembrie a.c., Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 30 a CJSU Constanța. Aceasta prevede, printre altele, modificarea scenariilor de funcționare în 16 unități de învățământ din județul Constanța.

Astfel, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, până pe data de 12 octombrie a.c, pentru următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri COVID-19 (trei în rândul cadrelor didactice și un elev), Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri COVID-19 în rândul elevilor, Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor, Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor. Aceeași măsură se va aplica, dar până pe 09 octombrie a.c., pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor.

De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 2, până pe data de 12 octombrie a.c., în cazul următoarelor: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

Pe de altă parte, începând cu data de 30 septembrie a.c., Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța va trece din scenariul 3, în scenariul 2, ca urmare a finalizării perioadei prin care scenariul 3 a fost aprobat în CJSU. Alte trei unități de învățământ – Grădinița cu Program Normal și Prelungit „Colibri” Constanța (grupa mare), Școala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă și Grădinița cu Program Normal Cuza Vodă – vor trece, începând de pe data de 30 septembrie a.c., din scenariul 3, în scenariul 1, motivul fiind expirarea perioadei în care scenariul 3 a fost activat în CJSU.

Totodată, Școala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu” Constanța va trece din scenariu 2, în scenariul 1, după ce au fost asigurate condițiile de învățământ „față în față”.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aveti dreptate niste inconstienti fara creier retarzi mintal si egoisti mai tarziu tot ei spun de pe patul de spital ca au purtat masca si sau spalat pe maini si ca i au bagat cu japca in spital chiar daca abia respira imi vine sa vomit cati idioti avem in tara
2
0
Nu inteleg de ce multi parinti nepasatori si inconstienti sfideaza regulile impuse de autoritati. Am observat la Scoala 37, multi parinti se imbulzesc la intrare pentru a-si lasa copiii care saracutii poarta masaca iar adultii care se presupune ca au minte, sfideaza regula plus ca sunt cazuri in care parintii intra in scoala pentru a lasa copiii, unde mai pui ca i-am vazut si fara masca.
5
0
Profesorii nu au purtat masca! O scoala infecta,fara sapun si apa calda,cu o conducere la fel de infecta!Ar trebui testati toti profesorii,ei stau in cancelarie fara masuri de protectie,ei ne imbolnavesc copiii! Cand se vor face verificari la sange in aceste institutii unde colcaie mizeria?
3
4
Daca scoala 40 de la CET indeplineste conditiile pentru scenariul 1 ..... Cine a hotarat, cei de la CJSU, sunt convins ca nu au trecut pe la scoala.
2
3
colectivitatile se vor infesta , regulile nu se pot mentine cat sar vrea ,sunt tari care au luat-o de la inceput si tot asa un repetir fara sfarsit, imunitatea lasa de dorit, virusul revine,vaccinurile nu sunt o solutie sigura ,in concluzie e facut ! special!
2
1
Vai de scoala pul. va dati seama ca nu se respecta nimic deja sunt focare distantare si masca doar teoretic restul debandada
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920