REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Trenurile PRIVATE ieftinesc biletele Constanța - București. O călătorie va COSTA la JUMĂTATE față de CFR sau autocare

Trenurile PRIVATE ieftinesc biletele Constanța - București. O călătorie va COSTA la JUMĂTATE față de CFR sau autocare

Replica API 30 martie 2021 | 00:56 6504

Operatorul privat de transport feroviar Softrans va ieftini cu aproape 40% călătoriile de la București la Constanța, astfel încât un bilet va costa aproape la jumătate față de operatorul de stat CFR Călători sau autocarele care fac legătura între Capitală și litoralul românesc.

”Softrans SRL intră cu toate trenurile pe Constanța iar prețul de 34 lei pentru o călătorie, față de 55 lei cât a fost anul trecut, face pentru prima oară trenul mai rentabil spre litoral pentru 2 persoane decât mașina personală”, anunță cei de la România Feroviară, potrivit cărora această măsura ar urma să fie luată peste circa o lună de zile.

”Softrans SRL intră cu toate trenurile pe Constanța iar prețul de 34 lei pentru o călătorie, față de 55 lei cât a fost anul trecut, face pentru prima oară trenul mai rentabil spre litoral pentru 2 persoane decât mașina personală”, anunță cei de la România Feroviară, potrivit cărora această măsura ar urma să fie luată peste circa o lună de zile.În aceste condiții, biletele de la București la Constanța vor costa cu aproape 40% mai puțin față de anul trecut, iar o călătorie de 34 de lei pe această rută ajunge să reprezinte aproape jumătate față de costul perceput pe aceeași distanță de operatorul de stat CFR Călători sau autocare, unde un bilet costă circa 60 de lei.

Scăderea drastică a tarifelor are loc în contextul reducerii numărului de călători din cauza pandemiei, dar și pe fondul anunțatei anulări a gratuității pentru studenți.

Trenuri până la Constanța și de la Buzău, Brașov și Craiova

Același operator privat va introduce de pe 14 iunie și trenul sezonier TFC care va ajunge la Mangalia de la Buzău via Făurei- Fetești- Medgidia- Constanta-Mangalia. Plecarea din Buzău va fi la ora 08:35 cu sosire în Mangalia la 12:53 și returul va fi cu plecare la ora 13:52 din Mangalia și sosire la 18:21 în Buzău.

Costul unei călătorii pe relația Buzău- Mangalia va fi tot de 34 de lei, cu tariful pentru rezervarea locului inclus în preț.

Pe de altă parte, cei de la România Feroviară menționează că, ”dacă în anii trecuți aveam tren Softrans fără oprire sau doar cu o oprire pe București- Constanța, din 2021 toate trenurile vor opri în Ciulnița- Fetești- Cernavodă Pod- Medgidia. Durata medie a unei călătorii pe București-Constanța va fi de 2h 20min”.

Tarife reduse cu 38% se vor aplica și pe celelalte rute ale operatorului privat spre Constanța, după cum urmează: Craiova- Constanța 68 lei în loc de 89 lei și Brașov-Constanța 63 lei în loc de 78 lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si manutele verzi idioate, unde vedeti voi concurenta , aveti neuronul spalat, nu exista concurenta azi, era pe vremea capitalismului acum 100 de ani, sau crezi ca la energie, gaze, carburanti si toate alea e concurenta?
0
0
Fb dar cfr ul capusat statul nu a facut nimic pan acum...pacat...nici in al 9 lea ceas....
0
0
Bilete cfr sunt prea scumpe. Nu i posibil ca pe acelasi traseu calatoria cu autocaru sau cu automobilul personal sa fie mai ieftina.
1
0
Veniti cu trenul si aici maregeti calare pe pwla, va bagat chitac autobuze
0
6
sa fie in saracia aia de rama electrica cu scaune de autobuz de pe vremea lui ceasca. Stai doua ore cu genunchi la barbie, dar daca vrei ieftin, contorsioneaza-te.
5
6
Sa acapere clienti apoi scumpesc foarte mult de 2 ori
3
2
Foarte bine. Concurenta, creste calitatea si comfortul. Din pacate, shoshoshiti, minte mica, nu se pot adapta si dau cu hate.
16
4
Hoti care au distrus CFR-ul.
13
8
trenurile private deja sunt mai scumpe, documentati-va! si mangalia buzau 4.5 ore? hai sa fim seriosi!!!! auzi la ei, taxa de rezervare!!! sictir ma!!! astea sunt doar capuse ale unor smecheri tot de la CFR, evident!!! adica aia care au scos din mersul trenurilor trenurile de navatisti ca sa la faca kuuruul mare patronilor de cutii pe 4 roti asa zise autocare sau microbuze!!!
6
5
du-te bai in pizda ma-tii si vezi ce dotari au trenurile din vest. Si se scrie du-te nu dute , cum ai scris tu BOULE. La fel si pentru alti idioti.
15
5
Preturi mici, deocamdata. Dupa ce vor falimenta cfr-ul, vor ridica si ei preturile...dublu poate...
9
5
De ce nu mi-ati acceptat textul de 2 propozitii ca doar nu am scris nimic jignitor. Rusine sa va fie. Nu este pentru prima data slugilor.
5
4
Circulam cu Softrans de ani buni, trenuri curate, aer conditionat, personal amabil, plata in tren, bonuri eliberate. Au aplicatie unde poti sa-ti faci rezervare. Din pacate, functioneaza doar pe perioada sezonului estival.
19
5
Cel mai ieftin se calatoreste tot cu CFR, dar cu nashul !
6
15
Aceste capuse duc la falimentarea CFR Calatori ! Cand vor circula pe linii facute de ei si nu de mosii si stramosii nostri,vor fi privati...pana atunci tot capuse sunt,,
17
16
bai dute la scoala si invata sa te exprimi nu mai sta la coada vacii maidanezule
8
17
Articolul nu e complet. Acest pret de 34 este atata doar daca iei 2 bilete? De unde se pot achizitiona biletele? Din gara CFR? Era si cazul sa apara privatii si spre cta. Pe alte rute sunt f multe trenuri private, cu un aspect de nota 11. Numai pe cta erau doar trenurile cfr imputite si cu personal care permite consumul de alcool si tigari in tren.Despre autocare- i-am imbogatit pe patroni intr-un hal cum nici ei nu au visat vreodata.Si-au batut joc de noi 30 ani. Cu preturile neadaptate la criza pandemiei or sa falimenteze. Speram grabnic.
22
6
la un abonament de 5 euro ai internet nelimitat iar tu vrei WI-fi? Nu inteleg mesajul celui de mai jos
22
12
bagati bai si internet ,Wi-Fi in vagoane , cum este in vest , si veti avea mai multi calatori.
15
19

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468