REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tribunal: Voiculescu recompensa coinculpaţii după efectuarea operaţiunilor nelegale

Tribunal: Voiculescu recompensa coinculpaţii după efectuarea operaţiunilor nelegale

Replica API 1 ianuarie 2014 | 00:00 216

Dan Voiculescu îi recompensa pe subalternii din partidul său judecaţi în dosarul "ICA", după efectuarea diferitelor operaţiuni nelegale, prin participări la simpozioane în străinătate şi menţinerea în funcţii sau desemnarea lor pe unele noi, reiese din motivarea Tribunalului Bucureşti. Instanţa subliniază, în motivarea deciziei prin care inculpaţii din dosarul "ICA" au fost condamnaţi la închisoare cu executare, că probele administrate susţin rechizitoriul procurorilor. "Analizând prin coroborare probele administrate în cursul urmăririi penale şi al cercetării judecătoreşti, Tribunalul reţine că situaţia de fapt reţinută în rechizitoriu este dovedită prin ansamblul probator administrat în cauză", se arată în documentul citat. Instanţa reţine că, la procesul de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Dan Voiculescu şi-a exercitat influenţa asupra altor inculpaţi din dosar în calitate de preşedinte al PUR (actualul PC). În acest context, sunt menţionaţi în motivare Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantiş şi Cătălin Jean Sandu, care ar fi fost "recompensaţi, după efectuarea diferitelor operaţiuni nelegale, prin asigurarea participării la simpozioane în străinătate şi prin menţinerea sau desemnarea unor funcţii noi, funcţii ce erau remunerate".

"Probatoriul administrat în cauză a demonstrat că inculpaţii M.G., P.S. şi S.J.C. se aflau în sfera de influenţă a inculpatului V.D., conferită de funcţia de preşedinte al PUR în condiţiile în care coinculpaţii M.G., P.S., S.J.C. aveau calitatea de ....... ai aceluiaşi partid, fiind şi recompensaţi după efectuarea diferitelor operaţiuni nelegale, prin asigurarea participării la simpozioane în străinătate şi prin menţinerea sau desemnarea unor funcţii noi, funcţii ce erau remunerate", notează instanţa. Tribunalul precizează că Voiculescu şi-a folosit influenţa, ca preşedinte de partid, pentru ca Grivco, firmă controlată de el, să cumpere pachetul de acţiuni deţinut de Agenţia Domeniilor Statului (ADS) "la un preţ mult inferior faţă de valoarea comercială reală şi în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea cu intenţie a activelor şi a titlurilor de participare". "Privatizarea societţii nou înfiinţate şi adjudecarea prin licitaţie a pachetului de acţiuni de către SC 'G.' SA B. s-au realizat în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea de zeci de ori a valorii activelor. (...) Ulterior, titlurile de participare ale SC ICA au fost 'spălate' prin dobândirea lor în nume propriu de către inculpatul V. D. în condiţiile cunoaşterii provenienţei ilicite a acestora şi transmiterii lor ulterioare unor terţe persoane de bună-credinţă", se arată în motivare.

Mai mult pe www.mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108