REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tudorache: Tăvălugul deja a început; la finalul drumului ar trebui să se regăsească reunirea României cu Republica Moldova

Tudorache: Tăvălugul deja a început; la finalul drumului ar trebui să se regăsească reunirea României cu Republica Moldova

Replica API 26 martie 2018 | 01:16 330

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi preşedintele Raionului Orhei, Tudor Golub, au semnat duminică un protocol de înfrăţire, context în care edilul bucureştean a declarat că "tăvălugul" deja a început, iar la finalul drumului ar trebui să se regăsească reîntregirea României Mari, conform agerpres.ro.

"Este a doua înfrăţire cu entităţi din Republica Moldova (n.r. după înfrăţirea cu un sector din Chişinău). (...) Astăzi cam 20% din primarii din Republica Moldova au semnat acel protocol de reunire între Republica Moldova şi România. Eu zic că deja tăvălugul a început, deja este pe un drum drept şi la finalul acestui drum ar trebui să se regăsească reunirea celor două state: România şi Republica Moldova, deci reîntregirea României Mari", a declarat Dan Tudorache, pentru AGERPRES.

El a susţinut că în şedinţa consiliului local de joi ar urma să fie votată o hotărâre privind reunirea dintre România şi Republica Moldova.

"În şedinţa noastră de consiliu de joi - am vorbit şi cu consilierii USR - (...) vom intra cu această hotărâre de consiliu local şi vom vota şi reunirea României cu Republica Moldova", a spus primarul.

Protocolul de înfrăţire a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată şi vizează mai multe domenii, printre care: economic, social, cultural, investiţional, protecţia mediului înconjurător, conservarea şi promovarea patrimoniului cultural.

"Noi, ca primărie, trebuie să ajutăm raioanele din Republica Moldova să se dezvolte. Noi suntem fraţii mai mari, avem bugetele mai mari decât primăriile sau raioanele din Republica Moldova şi aşa cum am procedat cu Primăria din Chişinău - Pretura Centru, unde le-am alocat o sumă de 1 milion de euro, (...) le punem la dispoziţie o sumă de bani, vom vedea ce sumă. Aşa putem să-i ajutăm, nu doar cu vorbe sau cu cântece, concret, fiindcă ei au nevoie de ajutorul nostru", a spus Tudorache.

Primarul Sectorului 1 a participat, duminică, la manifestaţia Marea Adunare Centenară, organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu unirea matii
0
0
50 % din moldoveni nu vor unirea.......si credeti ca Rusia va sta degeaba
2
1
i-ati intrebat daca vor?poate oamenii aia asteapta sa ingropam hoiturile de la conducerea guvernului si parlamentului si camerei deputatilor.cine accepta sa fie guvernati de hoti prosti si analfabeti?mi se pare coruptia la noi mai mare ca la ei.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108