REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tudorel Toader, despre cazul Elenei Udrea: Extrădarea este posibilă

Tudorel Toader, despre cazul Elenei Udrea: Extrădarea este posibilă

Replica API 7 iunie 2018 | 01:04 494

În cadrul unor declarații făcute de minitrul Justiției, Tudorel Toader, acesta susține că fostul ministru Elena Udrea poate fi extrădată în România.

"Extrădarea este posibilă chiar dacă nu avem tratat bilateral de extrădare cu Costa Rica". Ministrul Justiţiei a subliniat că România şi Costa Rica nu au tratat bilateral de extrădare, dar procedura se poate realiza pe baza convenţiilor internaţionale la care cele două ţări sunt parte şi pe baza "curtoaziei reciproce".

Tudorel Toader a precizat că până la acest moment Ministerul Justiţiei nu a primit niciun document referitor la solicitarea de extrădare, dar că instituţia va comunica în fiecare moment stadiul în care se află.

El a mai arătat că pe această bază România a obţinut deja extrădarea unei persoane din Costa Rica şi este în curs de extrădare a unei alte persoane.

Durata procedurii ţine de legislaţia din Costa Rica, a mai precizat ministrul Toader.

Polițiștii au solicitat instanței, marți seară, un mandat european de arestare și o cerere de urmărire internațională pe numele Elenei Udrea.

De asemenea, potrivit presei locale, autoritățile din Costa Rica așteaptă declanșarea procedurilor oficiale pe numele lui Udrea pentru ca apoi să hotărască modul în care acestea vor putea fi puse în aplicare.

Potrivit procedurii, după ce instanţa emite mandatul european de arestare, reprezentanţii Poliţiei Române informează autorităţile din Costa Rica în legătură cu situaţia Elenei Udrea. Autorităţile din acel stat o reţin sau o arestează provizoriu pe Udrea, timp în care Ministerul Justiţiei din România efectuează demersurile necesare astfel încât fostul ministru al Turismului să fie extrădat în ţară. După acest pas, autorităţile din Costa Rica urmează să aprobe, pe baza documentelor emise de Ministerul Justiţiei român, extrădarea Elenei Udrea, după care o escortă din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, aflată în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române, se va deplasa în acel stat pentru a o aduce în ţară.

Elena Udrea a fost condamnată, marţi, la 6 ani de închisoare. Fostul ministru a aşteptat decizia judecătorilor în Costa Rica, acolo unde este plecat de câteva luni. De altfel, Udrea preciza în una dintre intervenţiile sale publice că nu va reveni în România în cazul unei condamnări, considerând o astfel de decizie nedreaptă.

RTV.NE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mananci cacat mai javra psd-ista!!! Tu nu poti sa aduci un pahar cu apa de pe masa de langa tine dar pe Udrea, Mazare sau Ghita.....
6
0
mare pacat ptr poporul roman care, datorita unor netrebnici ce conduc tara in urma minciunilor si a promisiunilor fara acoperire, s-au inconjurati de slugi perfecte, analfabete, dispuse, ptr niste bani furati de la gura amaratilor, sa distruga tot ce a mai ramas in tara asta, Dle ministru , la puscarie cu tine, o parte mare a acestor nenorociri iti revin- pe lumea cealalta le vei imbratisa pe toate, nici iadul nu te va accepta
5
0
si portita este goala. bai nene, de ce menestrelul just nu reuseste sa l ia de guler pe ghita doar a 100m distanta? aaaa, e mai urgent ovesi decat niste pramatii condamnate!
4
0
oare ce zice gargamel bubosul analfabet de hotul din madagascar ? De ce nu-l intreaba nimeni pe animal ?
6
0
La puscaria de barbati sa te bage. Sa.ti confiste tot ce ai gunoiule
7
0
O sa o aduci pe udrea cand o sa-l aduci si pe ghita !
7
0
Adu o pe udrea si iti meriti postul
5
3
Pacat de tineretea si frumusetea ei dar este nevinovata
4
5
Alde dorel bubosu hartia moale cu doua straturi protectoare a lui cacalin tericianu
9
1
mai cum se implica min justitiei pentru un inculpat...unu care e in madagascar si unul in serbia n am vazut sa zica ceva despre ei..justitia e dreapta...dar inspre un partid
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108