REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Tudorel Toader, după decizia CCR pe moțiunea USR-AUR: "Soluția nu poate fi decât de respingere"

Tudorel Toader, după decizia CCR pe moțiunea USR-AUR: "Soluția nu poate fi decât de respingere"

Replica API 29 septembrie 2021 | 22:10 1156

Tudorel Toader, fost judecător CCR, afirmă că, în urma deciziei Curții pe tema conflictului Guvern-Parlament, moțiunea de cenzură a USR-AUR nu poate fi decât respinsă. Orice altă soluție ar fi neconstituțională.

„Soluția nu poate fi decât de respingere a moțiunii. Să nu-și imagineze nimei că o moțiune de cenzură care se naște dintr-un conflict juridic de natură constituțională poate să aibă altă soartă decât aceea de a fi respinsă.

De ce spune Curtea că Parlamentul trebuie să dezbată moțiunea? Există o decizie precedent care spune că o moțiune de cenzură, odată depusă, trebuie dusă până la capăt, soluțională, că n-ai altă procedură. Ea trebuie scoasă de pe rolul Parlamentului într-un fel. Cum? Prin dezbatere și, spun eu, sunt convins, vom vedea care va fi soluția, nu va fi decât cea de respingere”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Întrebat dacă se va ajunge din nou la CCR în cazul în care moțiunea va fi adoptată, Tudorel Toader a răspuns: „Categoric. Nu ne imagimăm că pică un guvern printr-o moțiune depusă în contextul unui conflict juridic de natură constituțională.”

În opinia fostului ministru, singura moțiune care poate demite guvernul în acest moment este cea a PSD, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca intr adevar voiau sa dea jos guvernul o faceau de mult. Niste lingai .Au facut blat cu pnl impotriva usr. De aia o si lalaie...asteapta ciolan mare
1
0
Credeam ca astfel de personaje nu vor mai aparea pe scena politica. Pretorianul lui Dragnea.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108