REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tudose, către românii plecați din țară: am convingerea că aveți de ce să vă întoarceți să lucrați acasă

Tudose, către românii plecați din țară: am convingerea că aveți de ce să vă întoarceți să lucrați acasă

Replica API 14 august 2017 | 00:00 328

Premierul Mihai Tudose afirmă, într-o postare pe o reţea de socializare răspuns la întrebările adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, că experiența și cunoștințele lor acumulate în străinătate de astfel de români sunt bine primite în domeniile de activitate din România, el adăugând că are convingerea că aceștia au de ce să se întoarcă acasă, scrie Agerpres.

"Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!", afirmă șeful Guvernului, în concluzia postării sale.

El prezintă în comentariul postat pe pagina de socializare întrebările primite de la familia de români. "Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună și cred că interesează pe mulți români care au ales sau au fost nevoiți să muncească în străinătate. Mă întreabă „Dacă eu și sotul meu dorim să ne întoarcem în țară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În București? Eu în domeniul sănătății și soțul meu ca jurist? Unde lucrăm câștigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu țara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să știu dacă chiar se fac pași spre a se oferi locuri de muncă bine plătite ca să ne putem întoarce? Mulțumesc pentru răspunsul dvs. Presupun că îl voi și primi. Maria și Ion Palliu.“

Premierul le explică celor doi români că în sănătate este nevoie de oameni bine pregătiți, iar creșterea remunerației cadrelor medicale va continua, iar în domeniul juridic "sunt oportunități numeroase atât în mediul public, cât și în cel privat"

"Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește remunerația cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% și vrem să continuăm să le creștem — Legea salarizării unitare prevede creșteri salariale semnificative)", argumentează premierul.

El prezintă și o serie de investiții importante pregătite de mari firme internaționale, pentru care este nevoie de oameni bine pregătiți, cu plată pe măsură, peste media europeană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare asta si-a luat pastilele cand a spus asa ceva? unde sa munceasca romanii ? poate isi fac astia din guvern palate si se vor deschide santiere dar bani ioc
2
0
Deocamdata , s-au intors ,,acasa'' , ciorditorii si cersetorii bronzati indezirabili in Europa , spargatorii de banci si bancomate , ,,studentele'' de la Londra bolnave de sifilis si nu numai , putanele din Italia si puii de sacali si hiene PSD-ALDE-PNL-PMP pregatiti sa intre in ministere , in administratia publica locala si centrala , la ASF , la Tarom , la Banca Nationala , la APIA - central si in teritoriu , la armata , la politie , la jandarmi , in deconcentrate si orice regii autonome ... Schimbul de maine , devine schimbul de azi . Tara va fi mereu guvernata cum trebuie ...
4
0
Sa se intoarca pt ce? Sa fie munciti din greu si platiti cu un salariu de rahat de patroneii din Romania care toata ziua se plang, dar pe de alta parte gem de case, bani, masini??
6
0
Politicienii,se vede bine,sunt rupti de realitate!Pai cum poti spune asa ceva,cand peste jumatate din populatia activa lucreaza pe salariul minim pe economie!Toti acestia duc o lupta de supravietuire,viata lor inseamna mersul zilnic la munca si dramuirea brumei de salariu pt achitarea facturilor si impozitelor.Pt mancare si haine,daca mai ramane ceva,bine!Sunt milioane de oameni care nu au mers intr-un concediu niciodata si can vezi ce scot pe gura imbuibatii astia ,te ia groaza.
7
0
Bai cretinule, am muncit peste 40 de ani acolo pentru o pensie de cacat; acum toti mafiotii, vagaboantele, si cretinii din parlacacat si guvern au pensii si salarii enorme la 40 de ani. Sictir bai cu draknea si taricacaceanu vostru. Poate traiesc sa mai vad odata un 89 adevarat.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108