REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Turcan: Majorarea salariului minim va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net

Turcan: Majorarea salariului minim va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net

Replica API 23 septembrie 2021 | 23:15 1040

Majorarea salariului minim va fi consistentă inclusiv pe partea de salariu net, a declarat miercuri, la Tulcea, în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Prefectura judeţului, ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

"Cel mai probabil săptămâna viitoare, când vom avea Consiliul naţional tripartit, vom face o propunere sindicatelor şi patronatelor cu privire la creşterea salariului minim. Solicitarea de majorare se încadrează între 8 şi 12%, iar împreună cu premierul am identificat o variantă ancorată în indicatorii economici reali astfel încât majorarea salariului minim să fie una consistentă inclusiv pe partea de salariu net", a declarat ministrul Turcan, scrie Agerpres.

Oficialul guvernamental a amintit că de la începutul pandemiei măsurile active iniţiate de Guvernul României, evaluate la 7,6 milioane de lei, au dus la creşterea cu 120.000 a locurilor de muncă, doar în judeţul Tulcea fiind înfiinţate 1.142 de joburi, 280 de angajatori apărând pe piaţa forţei de muncă.

"Am reuşit să schimbăm trendul care caracteriza judeţul Tulcea, şi anume de a avea un număr mai mare de pensionari decât persoanele active, ajungând ca în momentul de faţă să avem 48.000 de persoane active şi 47.000 de pensionari. Aceasta este tendinţa", a mai spus ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Raluca Turcan a menţionat că anul acesta investiţiile publice au fost cu 23 de miliarde de lei mai mari decât cele de anul trecut şi că anul acesta s-au creat 120.000 de locuri de muncă.

"Dacă nu am fi avut creştere economică, dacă nu am fi urmărit ocuparea şi investiţiile, astăzi nu am fi fost în punctul de a privi cu optimism spre ceea ce înseamnă finanţarea corespunzătoare a asistenţei sociale şi, de asemenea, reforma pensiilor şi salarizării în sistemul public", a menţionat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a amintit, totodată, că săptămâna trecută s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care se află în asistenţă socială, dar îşi găsesc singure un loc de muncă pe care-l păstrează un an, vor primi timp de şase luni ajutor social.

"De asemenea, persoanele aflate în asistenţă socială care nu au nivelul de educaţie corespunzător pentru a intra pe piaţa muncii vor fi înscrise, prin parteneriate pe care noi le creăm cu inspectoratele şcolare judeţene, să urmeze cursuri 'A doua şansă', iar participarea la aceste cursuri va fi sprijinită cu plata transportului pentru persoanele care intră în procesul de educare şi formare", a precizat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ministrul Raluca Turcan a participat miercuri la Mahmudia la inaugurarea unui centru itinerant pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi, iar apoi, la Tulcea, s-a întâlnit cu şefii serviciilor deconcentrate din judeţ, după care a susţinut o conferinţă de presă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
I-a placut mult timpul viitor
1
0
Du te fa si ia ceva consistent in gura ca iti place.
4
1
si maririle de preturi si taxe vor fi la fel de consistente
4
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
7
1
Asistatii sociali sanmt la toate colturile ei fiind cioraii ce cersesc neplacanule sa faca nimic , iar cei ce-au muncit si au tot dreptul nu sant bani impartindui intre criminali ce ne conduc ! Rusine vitelor !
7
0
Va doare de asistatii sociali mai mult decat socialistii. Nu s-a schimbat nimic, nu exista politica liberala.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920