REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Turcia amenință cu represalii împotriva restricțiilor introduse de Rusia la importurile de tomate

Turcia amenință cu represalii împotriva restricțiilor introduse de Rusia la importurile de tomate

Replica API 10 august 2017 | 00:00 322

Nihat Zeybekci

Turcia ar putea fi nevoită să adopte măsuri împotriva restricțiilor impuse de Rusia la importurile de tomate și alte produse, a declarat miercuri ministrul Economiei, Nihat Zeybekci, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Vorbind în fața oamenilor de afaceri din Ankara, Zeybekci a afirmat că încă există probleme de durată legate de exportul de tomate din Turcia către Rusia, iar restricțiile sunt în vigoare și pentru alte legume.

Declarația vine după ce, luni, ministrul rus al Agriculturii, Alexander Tkachev, a dat asigurări că Moscova nu intenționează să elimine complet embargoul asupra importurilor de tomate din Turcia.

Producția internă de tomate a Rusiei a crescut semnificativ, inclusiv în urma alocării de fonduri guvernamentale, deci ar fi "incorect și inadecvat" să modificăm această politică, a explicat Tkachyov.

Acesta a adăugat: "Da, desigur, nu suntem doar nepregătiți pentru, asta dar nici nu o vom face".

Oficiali de la Moscova și Ankara ar urma să discute restabilirea importurilor de tomate turcești la reuniunea care va avea loc în 18 august, în orașul Izmir din Turcia.

Producția de carne, brânză și legume a Rusiei a crescut, după ce în anul 2014 a interzis importurile de alimente din Occident. După ce aviația turcă a doborât un avion rusesc de vânătoare, în decembrie 2015, Moscova a extins embargoul pentru a include și tomatele din Turcia, pentru care Rusia era cea mai mare piață de export. Chiar dacă între timp relațiile dintre Ankara și Turcia au revenit la normal, interdicția privind importurile de tomate din Turcia este în continuare în vigoare și ar putea fi ridicată doar peste trei până la cinci ani, au declarat recent oficialii ruși. În aceste condiții, ar putea fi prea târziu pentru exportatorii turci dacă eforturile Rusiei de a crește producția internă vor da roade.

Potrivit analiștilor, o componentă cheie a planurilor Rusiei de a deveni auto-suficientă în producția de tomate până în 2020 sunt proiectele de sere construite cu sprijinul statului. Deși Rusia importă anual aproximativ 500.000 de tone din cele 3,4 milioane tone de tomate pe care le consumă anual, iernile renumit de aspre au limitat până acum capacitatea țării de a majora producția, susține firma de consultanță IKAR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi romani suntem un popor ne cultivat si fara prestigiu,dar suntem smecheri si din toate directile am fost prostiti si pacaliti cu adevarati nostri conducatori,Patrioti,Penali si Hoti de performanta.Asa ne trebue sa ne futa toti poate ne vine minte la cap din cauza saraciei.
2
1
Nu-i nimic,romanii continua sa importe rosii fara gust si chiar daunatoare sanatatii din Turcia,pentru ca populatia este silita sa haleasca tot ce aduce sistemul mafiot prin piete si nu avem oameni politici patrioti decat cu numele.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108