REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Turismul din Mamaia, în viziunea lui Mazăre: cluburi de fumători, cazinouri, mulţi ruşi şi arabi

Turismul din Mamaia, în viziunea lui Mazăre: cluburi de fumători, cazinouri, mulţi ruşi şi arabi

Replica API 27 august 2011 | 00:00 126

USL ÅŸi-a prezentat programul pe partea de turism

USL ÅŸi-a prezentat programul pe partea de turism

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus vineri, la lansarea programului USL de turism, că românii ar trebui să caute alte pieţe de turism. "Am plâns până acum după turiştii de la TUI, dar sunt pieţe cărora nu ne-am adresat deloc. Bulgaria, Turcia, Muntenegru sunt pline de turişti ruşi. Noi nu avem nici măcar unul. Arabii ar veni pentru turismul de distracţie, cluburi, dar la noi viza durează 30 de zile, în timp ce bulgarii le-o dau pe aeroport", a explicat Mazăre.

"Hai să fim serioşi, nu avem o mare spectaculoasă, avem alge, asta e marea noastră, n-avem insule, n-avem peşti coloraţi. Trebuie să oferim ceea ce alţii nu oferă. Iar în Europa sunt foarte puţini care oferă turism fără constrângeri, un turism cu reguli puţine. Ştiaţi, de exemplu, că în nici un club din Europa nu este permis fumatul? Nici măcar în Turcia. La noi, se fumează. Sunt foarte puţine locuri în care se fac sporturi pe mare fără permis, la noi se poate", a mai spus liderul PSD. Mazăre a explicat că Organizaţia Mondială a Turismului, când a făcut studiul pentru Mamaia comandat de PNL, a recomandat României să dezvolte rezidenţialul, apartamente de vacanţă. "Coasta României trebuie construită de la sud la nord toată. Numai aşa putem să lungim sezonul. Oamenii îşi cumpără apartamentele de vacanţă, vin să le folosească, este forfotă, au agrement. Un alt aspect foarte important este următorul - eu cred că trebuie să vedem către ce nişe ne adresăm, ce avem de oferit", a afirmat edilul Constanţei. Mazăre consideră, în acest context, că nu are nici un drept ministrul Elena Udrea să critice construcţiile din Mamaia- care este, până la urmă, un cartier al Constanţei- sau din Mangalia, apreciind că, după el, "coasta României ar trebui construită de la nord la sud toată". Primarul Constanţei a mai spus că litoralul ar trebui să beneficieze de un statut special, pentru jocurile de noroc, astfel încât să fie permisă dezvoltarea cazinourilor şi a acestui tip de turism.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108