REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Turiştii se relaxează în septembrie cu un masaj, pe plaja din Mamaia

Turiştii se relaxează în septembrie cu un masaj, pe plaja din Mamaia

Replica API 10 septembrie 2012 | 00:00 528

Deşi soarele nu mai este la fel puternic, turiştii se destind cu un masaj la malul mării, pe plaja din Mamaia. Mulţi turişti vor să scape de stres, astfel apelează la serviciile maseurilor care şi-au deschis "cabinete" pe plaje. Chiar dacă suntem în septembrie, preţurile la masaj nu sunt reduse, Un masaj costă între 20 şi 80 de lei, în funcţie de durată. Dornici ca în concediu să se simtă cât mai bine, mulţi turişti apelează şi la această metodă specială de relaxare. Subliniem că masajul este foarte benefic pentru corpul uman, prin masaj se determină modificări în structura sângelui, îmbogăţindu-l cu oxigen cu 10 - 15 la sută mai mult. Masajul poate ajuta la detensionarea muşchilor contractaţi şi îi poate stimula pe cei slăbiţi. Medicii atenţionează însă că astfel de şedinţe nu au efecte terapeutice, ci doar de destindere aşa că aveţi mare grijă dacă doriţi un masaj terapeutic, mergeţi la cineva specializat.

Istoria masajului

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au căutat mijloace ajutătoare ca să se vindece sau să uşureze suferinţele şi durerile lor. Au utilizat proprietăţile terapeutice primare ale apei, luminii solare şi ale mişcării. Cel mai probabil este că aplicarea iniţială a masajului a fost un gest instinctiv, rezultat prin experienţa imediată a proprietăţilor curative ale acestuia. Oamenii şi-au dat seama că gestul de netezire, fricţionare şi frământare ale diferitelor părţi ale corpului uman poate aduce remedii pentru stările organismului, afectate de boală, lovite sau rănite. Nu sunt date sigure despre primii oameni care au aplicat masajul, dar medicina tradiţională chineză are o mare vechime. După unele documente se constată că masajul este practicat de chinezi de peste 3.000 de ani.

Tatiana BELIUŢA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108