REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

UDMR a decis să nu participe la votarea moţiunii de cenzură

UDMR a decis să nu participe la votarea moţiunii de cenzură

Replica API 21 iunie 2017 | 00:37 429

UDMR a decis să nu participe la plenul reunit în care va fi votată moţiunea de cenzură, a anunţat, marţi, preşedintele Uniunii, după o şedinţă a partidului. În privinţa negocierilor cu PSD, liderul UDMR a spus: ”Nimeni nu a făcut un pas înapoi, au fost discuţii extrem de sincere, de corecte, de ambele părţi, nimeni nu s-a certat cu nimeni”. În cursul dimineţii, sedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie. De asemenea, Biroul Permanent al Senatului a decis să retragă de pe ordinea de zi legile negociate luni cu UDMR în schimbul susţinerii moţiunii de cenură. Printre actele normative care trebuiau votate de senatori se număra instituirea zilei de 15 martie ca ziua maghiarilor din România şi două modificări la legea educaţiei.

UDMR a decis să nu participe la plenul reunit în care va fi votată moţiunea de cenzură, a anunţat, marţi, preşedintele Uniunii, după o şedinţă a partidului.

Kelemen Hunor a precizat că decizia ca parlamentarii Uniunii să nu fie prezenţi în sală la moţiune a fost luată în unanimitate în şedinţa grupurilor reunite ale UDMR.

În privinţa negocierilor cu PSD, liderul UDMR a spus: ”Nimeni nu a făcut un pas înapoi, au fost discuţii extrem de sincere, de corecte, de ambele părţi, nimeni nu s-a certat cu nimeni”.

Kelemen a spus că UDMR nu a avut ”negocieri” cu nimeni, ci ”discuţii” şi că Uniunea nu se poziţionează de nici o parte, scrie News.ro.

Liderul UDMR a precizat că protocolul de colaborare cu PSD-ALDE este în vigoare, iar Uniunea va face o analiză după 30 iunie.

”Nu rupem hainele de pe noi azi, pentru că nu e cazul”, a completat Kelemen.

În privinţa proiectelor UDMR, Kelemen Hunor a declarat: ”Nu am cerut ce nu are corespondenţă în UE, am cerut lucruri de bun simţ”.

”Nu se pune problema dacă am ajuns sau nu la o înţelegere, nu ne-am certat, nu ne certăm cu nimeni, nici măcar cu domnul Băsescu (...) şi vom continua, nu renunţăm la niciun proiect”, a mai declarat liderul UDMR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pozitia UDMR , a fost una pozitiva pentru democratia damboviteana . In schimb , PNL-ul si Minoritatile , au avut un comportament absolut mizerabil ! Curve de cea mai joasa speta ...
0
0
Istvan, sa-mi sugi pula si mie si tuturor romanilor ! Bag pula in unguroaica de ma-ta ! Sa cereti drepturi la voi i ntara, pe pamantu vostru,nu aici.Futu-va-n gura de bozgori imputiti !
3
0
Istenem, istenem , maghiarii este destepti, stie ce vrea, apere pe secui . Noi estem neam cu american, ca la ei estem copac Sequoia. Neveste la noi este frumos si gospodin, si face dragoste cu foc. Estem ff bun la pat!
1
0
Sa va dau la muie cu zahar ars,ungurilor.de 28 de ani sinteti cele mai mari curve politice.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108