REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii

UDMR propune în Programul de guvernare încurajarea natalităţii

Replica API 23 octombrie 2021 | 00:00 688

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare. Liderul UDMR a precizat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalităţii, scrie news.ro.

”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie - cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta a făcut referire la discuţiile de la Palatul Victoria: ”În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”.

Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare:

- aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii;

- program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii;

- program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;

- bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;

- extinderea programelor de tip after school;

- facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stiti cat tine o unguroaica cacatul in ea? 9 luni
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108