REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

UDMR solicită să utilizeze steagul Ungariei ca simbol național

UDMR solicită să utilizeze steagul Ungariei ca simbol național

Replica API 25 februarie 2019 | 01:37 592

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind folosirea unor simboluri de către comunitatea maghiară din România, printre acestea figurând imnul secuiesc, steagul secuiesc şi Imnul Ungariei.

sursă foto: B365

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a prezentat delegaţilor la congres fragmente din propunerea hotărârii respective, după care aceasta a fost supusă la vot.

"Simbolul maghiarilor este simbolul naţiunii maghiare, este tricolorul roşu-alb-verde. Noi considerăm simbolul naţiunii maghiare simbolul nostru. Simbolul naţional şi reprezentarea acestui simbol sunt considerate simbol propriu. Simbol naţional este considerat, mai departe, steagul secuiesc cu simbolul soarelui şi al semilunii. Descrierea simbolului steagului secuiesc, cu parametrii de rigoare. Aceste elemente, în orice dimensiune, în orice poziţie, în orice fel de reprezentare sunt considerate simbol naţional propriu. Imnul nostru naţional este poezia lui Kölcsey Ferenc, muzica Elko Ferenc. Un alt simbol naţional este imnul secuiesc, text Gyorgy Csanady", a spus Cseke Attila, conform traducerii oficiale.

Potrivit acestuia, comunitatea maghiară cere României şi UE să sprijine utilizarea respectivelor simboluri.

"Noi, reprezentanţii comunităţii maghiare din România, declarăm prin prezenta că cele enumerate le considerăm simbol naţional şi ne aşteptăm ca România, UE şi comunitatea internaţională să ne sprijine prin posibilitatea utilizării libere a acestor simboluri", a mai spus Cseke.

La Cluj-Napoca are loc, vineri şi sâmbătă, Congresul UDMR, în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte, singurul candidat fiind Kelemen Hunor. La manifestare participă aproximativ 1.200 de delegaţi şi invitaţi, transmite Romaniatv.net.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa solicite pe cristosul mami lor boanghine spurcate
3
0
Isi permit sa ceara acest lucru pt.ca Dragnea, Tariceanu si camarila sunt antinationali.
5
0
sa - i sugi pula lui dragnea ! baga-mi-as pula in biata ma-ta ai o singura idee , dragnea , ia-l acasa si suge-i pula daca il iubesti ....daca nu s-o futi pe ma-ta , maistru comunist din snc , chemai oamenii la ciocarlia la cartofi si le varsai traista daca luau cartofi acasa . Jigodie , nu te-am uitat !
0
4
UDMR nu este partid.De 30 de ani primeste bani de la buget in mod ilegal. Cind se va lamuri . Ce face Curtea de conturi?
5
0
Cand noi am fost pe acest pamant, ungurii umblau cu traista in bat pe coclauri ! Acum vor sa isi aroge dreptul de stapani ! Rusine !
5
0
Nepasarea, nesimtirea, coruptia intregii clase politice romanesti duc practic la cedarea unor teritorii mult mai organizatei si chiar mai civilizatiei tari Ungaria. Pacat . Votam mereu si la putere ajung tembelii pusi pe imbogatire prin furt. De 30 de ani . Indiferent de partide.
5
0
Ungurii din Secuime sunt tigani, nu unguri. La fel cum in Constanta tiganii se dau turci.
9
0
Daca mai stam mult si ne uitam la puliticienii care ne conduc, o sa avem o tara ciuntita si plina de baragladine si bozgori.. Usor usor americanosii ne duc spre o noua Iugoslavie.
6
1
Frate , sunt sate intregi in Dobrogea cu turci , ucrainieni , rusi , care nu fac nimic ostentativ , fata de romani !! Iar maghiari din Ardeal , incontinu trebuie sa faca ceva . Si uite asa , ajungi la chestii foarte , foarte grave , fiindca Statul Roman , nu face nimic , concret .
8
1
Cred ca trebuie facut ceva urgent, scos partidul in afara legii, arestati toti care incalca constitutia, manifestari violente caci s-a intrecut orice masura.
10
1
Ce nu inteleg eu este de ce restul, albanezi, greci, rusi, turci, etc etc sunt oameni adevarati si venereaza tara asta si nesimtitii astia de bozgori nu.
13
1
Daca vreti sa trati in romania trebuie sa vorbiti romaneste si sa venerati steagul tari si constitutia pe care ati jurat cand ati devenit parlamentari sau voi ce vreti ati jurat pe constitutia romana si cereti steag unguresc pai daca juri fals pe constitutia esti bun de pudcarie.
18
0
ce vreti voi ma jigodiilor, luati-va steagul in brate, luati-i si pe puscariasul imputit graknea si pe criminalul ordinar tudorel si definitiv in ungaria- renuntati la cetatenia romana- nu o meritati
19
1
Care mergi la Cluj sa le dam foc bozgorilor?
22
0
Negativ!!!!
21
0
Bozgori imbecili!
26
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108