REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ultima ofertă a Guvernului pentru profesorii care sunt în grevă: prime

Ultima ofertă a Guvernului pentru profesorii care sunt în grevă: prime

Victor ROTARU 29 mai 2023 | 00:00 2886

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, duminică, 28 mai, faptul că Executivul va acorda primele pentru cadrele didactice şi pentru personalul nedidactic.

Ultima oferta a Guvernului pentru profesorii care sunt in greva: prime

Cărbunaru a vorbit despre prime de 2.500 de lei pentru cadrele didactice și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, deși acestea au fost respinse până acum protestatari.

"MIPE răspunde de asigurarea resurselor europene şi împreună cu Ministerul Educaţiei le vor pune în procesul de transparenţă decizională, apoi va ajunge pe masa Guvernului. Este un efort bugetar care depăşeşte 700 milioane lei, 723 milioane de lei mai exact, din care peste 300 din bugetul național și restul fonduri europene. Sunt peste 200.000 de bugetari, practic toţi angajaţii din sistemul de învăţământ care vor primi diferit. Cei 2.500 lei prima de carieră didactică va fi în regim tranzitoriu. 1.000 de lei pentru personalul nedidactic.  Este dovada că Guvernul tratează cu seriozitate problemele personalului din Educație", a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Guvern: De luni încep negocierile cu profesorii pentru noua grilă de salarizare

De asemenea Dan Cărbunaru, a anunțat că vor fi demarate discuțiile dintre Ministerul Muncii și reprezentanții sindicatelor din Educație și nu numai.

"Din dispoziţia premierului Nicolae Ciucă, de mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, începe dialogul cu reprezentanţii sindicatelor, începând cu cei ai Educaţiei pt noile grile din viitoarea lege a salarizării.

Până pe 15 iulie trebuie să fie gata noile grile de salarizare din sistemul public, dar domnul ministru al Muncii va începe de mâine să aibă discuții cu toți liderii sindicali din sistemul public și va începe cu cei din Educație", a mai spus Cărbunaru", a mai spus Dan Cărbunaru, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu sunt profesor... ma uit la comentarii si ma minunez, faceti tam tam de meditatii, dar uitati ca ele reprezinta o munca in plus,in timpul lor liber! Dar cum e d=cu nesimtitii ,incompetentii, indiferentii din sanatate, medici,asistente,infirmiere, care au salarii ff mari pt Romania si pt ceea ce presteaza si mai ales, ei sunt deja platiti la spital??? Spaga lunara la o asoistenta nesimtita , depaseste salariul, este data pt ceea ce e deja platita si in timpul programului! Deci, cum este?
0
0
Vor prime/bani/vacante și ei habar nu au sa predea unui elev de clasa a-5,drept dovada școala 37 unde încă se practica fondul clasei,,Universitatea Ovidius unde pleaca profesorii pe banii din fondul dispus de stat pt aceea universitate,Dimitrie Leonida mai exact liceul 7 unde sunt toți niste șpăgari.Ar trebuii scăzute salariile nu mărite!!!!!!!!!
3
1
Luati exemplul meu si al Danei si nu va mai trimiteti copiii la scoala, intr-un sistem complet defect, in care activeza cadre didactice care n-au pus mana pe o carte in viata lor!!! Un sistem plin de agramati si inculti care numai educatie nu pot oferi copiilor. #Romaniafaraprofesori
3
1
O categorie socio-profesionala a carei lipsa nu ar resimiti-o nimeni, inutilii anilor 2020 cei din invatamant, s-a demosntrat cu varf si indesat in perioada pandemiei, oricum 70% din timp ei sunt in diverse vacante si saptamani altfel, iar la ore o freaca intr-un stil barbar.
5
1
da cand predoiu le-a marit leafa magistratilor unde ati fost ma astia carora va put profesorii? bine va fac ca va cheama la meditatii, pentru ca astia ca voi veniti cu loazele idoate si bateti si cu caramida de bani nemunciti la usa profesorilor sa cereti maditatii si note mari pentru retarzii vostrii!! ca nu le sta bine pe posturile cumparate far o diploma chiar daca fac scoala ca un fotbalist!!!
2
4
Deh, ghinion!
1
0
Unde au plecat, sa face ce, acesti teoreticieni agramati ai nimicului?
6
3
O gramada de naterii inutile, o foarte mare gramada de catedre inutile: tehnologie, desen, muzica, religie si alte muuulte bazaconii, o multitudine de croitorese, casnice si sudorite reprofialte analfabete au ajuns in invatamant, asa ca va uram grabnica desfiintare! Acesti taietori de frunza la caini aflati intr-o permanenta vacanta: vara, iarna, primavara, scoala altfel, scoala verde, ziua dascalului....dispareti de pe fata pamantului putori nesimtite!
10
8
e normal sa faca meditatii, voi majoritatea care munciti la n***u sau la gri nu tot evaziune faceti? si da, poate aveti profesori slabi pentru ca l-ati sustinut pe basau cand a taiat salariile cu 25 la suta si majoritatea profesorilor buni au plecat din sistem!
4
8
Vorbiti prostii materiile si profesorii care dau meditatii sunt putine / putini raportat la toate materiile si la toti profesorii plus ca romania are cel mai mic numar de studenti din ue la mare distanta de celelalte tari - deci cati elevi se mediteaza din total ? evident foarte putini; pe de alta parte evaziunea este uriasa - oare cat sa fie evaziunea profesorilor 0,1 sau 0,01 la suta ? firmele si pfa fac practic toata evaziunea
8
6
Negocieri s-au purtat la minister cu sindicatele din decembrie in februarie mincinosilor, ce negocieri se mai fac acum ? guvernul isi bate joc si de profesori asa cum si-a batut joc de toata tara pana acum PENTRU CA POATE / vrea muschii lui : au majoritatea parlamentara, opozitia cu exceptia aur este foarte s***a si in parlament si in sondaje iar la alegerile de la anul indiferent cum se vor prezenta este clar ca psdnl va face aceeasi alianta toxica in parlament si va continua jaful de acum
5
3
Orice efort financiar pentru profesori este inutil. Scoala este bataie de joc pe bani putini sau multi. Trebuie desfiintata meseria de profesor.
13
7
Cu aproximativ un an in urma se spunea ca veniturile profesorilor din meditatii ar trebui declarate"deci impozitate"tocmai pentru ca stia toata tara ca in Romania se fac meditatii la greu dar apropape nici un profesor nu declara bani obtzinutzi din meditatii,asha ca domnilor profesori nu va mai plangeti ca la voi este leafa si punt,din bani aia trebuie sa traiti pentru ca alte venituri nu exista.
10
5
Așa vorbesc elevii olimpici? ....folosesc cuvinte ca "jigodii", "freacă menta"? Nu l-am auzit pe David Popovici vorbind așa, un mare olimpic. Mai gândește-te...la ce ești tu olimpic...
8
8
Dupa ce vara freaca menta in loc sa lucreze desi au libere gramada mai vor si bani. mai bine ii inlocuim cu inteligenta artificiala ca aia nu cere spaga si meditatii
12
11
Profesorii sa tina seama de elevii claselor a 12-a si a 8-a !! Nu se poate sa tina in tensiune cateva mii de elevi ai claselor terminale. Aici dovedesc neseriozitate si cinism !!
9
11
Niste jegosi nesimtiti. Nu au predat nici jumăt**e din materie. Scoala ar putea fi desființată. Invatam pe cont propriu. Pentru 3-4 ore pe zi, în care freacă menta, cât ar trebui sa fie plătiți?! Niste jigodii. Pierdem vremea la scoala! Și, dacă va gândiți sa comentați, sa știți ca sunt un elev olimpic național, autodidact, pentru ca altfel nu se obțin performante!
20
18
cu banii de la meditatii .. in particular ? cum ramane? cam 60 % din elevi se mediteaza la greu , profii yau bani..negrii? asa? si fondul clasei..de 50 de ani..
12
12
La munca putorilor! 70% din profesori sunt habarnisti. Daca nu va convine, dati-va demisia!
17
15

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108