REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ultimul weekend în care a fost permis fumatul în localuri

Ultimul weekend în care a fost permis fumatul în localuri

Replica API 14 martie 2016 | 13:28 177

Petrecăreţii au profitat la maximum

Petrecăreţii au profitat la maximum

Sursa foto: AFP

Încă puţin şi împătimuiţii fumatului vor trebui să renunţe la acest viciu în cazul în care aleg să iasă în localuri. Cum, bineînţeles, în fiecare weekend restaurantele, pub-urile, cafenelele şi cluburile sunt luate cu asalt, alta va fi situaţia în ceea ce priveşte următorul weekend. Începând cu data de 17 martie a.c., fumatul va fi COMPLET interzis în toate spaţiile publice închise.

Constrânşi mai mult sau mai puţin de timp, în noaptea de 12 martie a.c., constănţenii au dat năvală în cluburi. Pe mese nu au lipsit, bineînţeles, sticlele şi scrumierele. Pentru ultima dată. De weekendul viitor, situaţia se va schimba radical. Micile accesorii de pe mese vor lipsi cu desărvârşire odată cu fumul înecăcios de ţigară. Dacă nefumătorii sunt cei nerăbdători şi încântaţi de această lege, nu același lucru se poate spune despre cei care au ca viciu fumatul.

„Constănţenii cred că se vor îngrămădi zilele acestea în localuri pentru că numai gândul că peste trei zile nu se va mai fuma, îi sperie. Este ciudat, nu ştiu cum o să reacţionăm, dar cred că până la urmă o să ne obişnuim şi cu asta. În plus, acum vine sezonul cald şi toate terasele se vor deschide. Nu cred că o să murim dacă respectăm legea”, a precizat Marina. Totuşi, ideal ar fi ca ambele „tabere” să aibă un spaţiu creat special pentru ei.

„Atât timp cât se amenajează spaţii speciale sau terase pentru fumători în localuri, sunt de acord. Din punct de vedere al siguranţei anti-incendiu şi sociale (nefumătorii, copiii nu vor mai fi deranjaţi) e o soluţie bună, dar ca să fie şi funcţională ar trebui să se găsească o cale prin care nu se încurajează fumatul pe stradă sau alte locuri publice mai mult”, a precizat Ema. De cealaltă baricadă, opiniile sunt diferite.

„Abia aştept momentul în care voi putea pleca dintr-un pub fără să mai miros a fum de ţigară. Sper ca legea să fie respectată şi chiar să fie traşi la răspundere cei care nu o fac”, a menţionat Cătălin. „Eu cred că este o idee foarte bună. Pot ieşi şi eu fără să mă intoxic şi fără să îmi fie rău două zile după”, a spus Cosmina. Legea 15/2016 interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, inclusiv în spaţiile de la serviciu, în locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare dar şi în cele de învăţământ.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108