REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un AFACERIST din SUCEAVA a BLOCAT două LICITAȚII la CONSTANȚA!

Un AFACERIST din SUCEAVA a BLOCAT două LICITAȚII la CONSTANȚA!

Replica API 14 ianuarie 2022 | 23:51 6419

Contractele cu statul au ferit de faliment foarte multe societăți, obișnuite să-și îngroașe veniturile din banii primăriilor sau instituțiilor, în urma licitațiilor câștigate. Iar, atunci când ciolanul le este suflat de concurență, blochează proiectele, contestând procedurile. Acesta este și cazul unei firme din Suceava, care a ținut pe loc două proiecte de interes pentru Constanța, din domeniul educației, și anume reabilitarea liceelor Traian și Mircea cel Bătrân. Și, cum orice faptă proastă nu rămâne nepedepsită, asociatul firmei ar putea să scoată bani grei din buzunar, pentru plata despăgubirilor.

Dan Bogza

Dan Bogza este un politician din Suceava, care a cunoscut eșecul la alegerile din septembrie 2020. A candidat pentru funcția de primar al orașului Dolhasca, însă a pierdut rușinos cu puțin peste 5 % din voturi. Acesta este asociat unic la firma Bonello Proiect SRL, cu sediul în Dolhasca, Suceava, ce are ca domeniu de activitate de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

Bogza a vrut două contracte de la primărie

Bogza, în vârstă de 40 de ani, este de profesie inginer proiectant construcții civile, industriale si agricole, și se laudă cu un portofoliu de 18 finanțări pe proiecte europene in calitate de şef proiect, inginer structurist și peste 100 de proiecte construcții civile (finanțări de la buget). Experiența sa a vrut să o exploateze și la Constanța, participând la două licitații: Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă proiectului Creșterea eficienței energetice a Imobilului Colegiul Național Mircea cel Bătrân și Serviciul de elaborare documentație tehnico-economică aferentă proiectului Creșterea eficienței energetice a Imobilului Liceul Traian.

Colegiul Mircea cel Bătrân

Ofertele sale au fost respinse, însă a mers la Consiliul Contestațiilor unde a avut câștig de cauză. Însă, nu același noroc l-a avut și la Curtea de Apel Constanța, după ce Primăria Constanța a contestat deciziile CNSC. Administrația locală a deschis două procese, unul ce viza soluția CNSC cu privire la proiectul de reabilitare al Colegiului Mircea cel Bătrân, iar cel de-al doilea—reabilitarea Liceului Traian.

Primăria cere DESPĂGUBIRI

Primăria Constanța a câștigat, în decembrie, ambele procese, așa că acum s-a îndreptat împotriva firmei Bonello Proiect SRL, căreia îi cere despăgubiri pentru că a blocat sau, mai bine spus, a întârziat derularea proiectelor. Sunt două spețe, una deschisă pe 10 ianuarie, alta pe 12 ianuarie, ambele având ca obiect despăgubire achiziții publice. Cuantumul despăgubirilor va fi stabilit de către instanță, după cum ne-au declarat reprezentanții primăriei.

Liceul Traian

De ce au fost respinse ofertele societății din Suceava!

Motivele pentru care societății i-a fost descalificată propunerea tehnică sunt: a fost copiat ”add literam” caietul de sarcini, incluzând în propunerea tehnică printscreenuri; a propus certificare LEED, iar prin proiect nu s-a propus aceasta certificare și nici nu vor fi prevăzute extinderi în viitor; a precizat că deține caiete de sarcini și o bibliotecă cu detalii de execuție de la alte lucrări similare pe care le va corela cu proiectul - neputând fi folosite, autoritatea dorind o concepție proprie raportat la nevoile sale și nu concepții copiate de la alte lucrări; în cadrul propunerii tehnice nu au fost identificate activitățile corespunzătoare resurselor (umane și tehnice) și nu au fost descrise decât activitățile pentru șef proiect; etc.

Societatea a avut, în 2020, cifra de afaceri este de 203 462 lei, profit de 116 000 lei, iar datorii de 118 833 lei şi 2 angajaţi.

Așa cum arătam și mai sus, asociatul unic, Ionel Dan Bogza, a candidat pentru funcția de primar al orașului Dolhasca, din partea USR PLUS, însă a adunat doar 211 voturi, adică 5,02%.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu a castigat cine trebuie
1
0
obosit are..
2
0
La ce partid este? Cred ca la partidul animalelor bolnave da gripa aviara.
3
2
in RO trebuie un tribunal specializat numai in contestatii. numai asa putem misca ceva in RO. oricine face contestatii si amana executia. bine face primaria ca porneste proces de deune.
5
0
seamana a afacerist.....
5
0
legi date de politicieni lacomi menite sa stopeze dezvoltarea.
5
0
daca oricine poate contesta , blocam orice . TAXATI !
6
0
Aceste contestatii de ce nu sunt rezolvate in 72 ore, ca firma castigatoare sa inceapa lucrarile ? Stiu, legea e de vina. Cine a facut legea ?
9
0
spate sa nu iti dea in ochi...
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108