REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un AGENT de VÂNZĂRI a BĂGAT mâna în ÎNCASĂRI şi a uitat să se mai oprească

Un AGENT de VÂNZĂRI a BĂGAT mâna în ÎNCASĂRI şi a uitat să se mai oprească

Replica API 17 mai 2019 | 00:00 489

Un bărbat din Constanța, angajat la o firmă care colabora cu mai multe farmacii, el comercializând produse farmaceutice, a început să foloseascp banii din încasări în scop personal. Astfel a ajuns ca pe numele lui să se depună plângere penală. Acum a fost condamnat la un an și șase luni cu suspendare.

În actul de sesizare s-a reținut în fapt că inculpatul, în calitate de reprezentant comercial în cadrul unei societăți comerciale, și-a însușit în interes personal suma de 6 .145,69 lei reprezentând încasările de la mai mulți clienți societății.

Astfel, s-a ajuns ca anumite părți vătămate să depună plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare, în motivarea căreia s-a arătat că, în calitate de reprezentant comercial, inculpatul și-a însușit suma respectivă de bani din încasările societății, fiind vorba de contravaloarea a 14 chitanțe înregistrate în contabilitatea societății.

Conform procedurilor de lucru interne, la finalul fiecărei zile calendaristice, sumele încasate de la clienți trebuiau depuse în contul bancar al societății de către reprezentanții de vânzări, inclusiv de către inculpat. Cel care îl coordona, martor în cauză, a declarat că, potrivit rolii.ro, își desfășura activitatatea pe raza județului Constanța, având ca atribuții vânzarea medicamentelor din portofoliu și încasarea sumelor de bani de la clienți.

În acest sens, la termenul scadent, încasa soldurile restante de la clienți iar sumele de bani erau depuse la unitatea bancară, sau predate direct la casieria societății la filiala din București. După aproximativ 2-3 luni de la angajarea în cadrul societății a inculpatului, au fost constatate mai multe solduri restante, sens în care au fost contactați clienții societății, iar după o verificare contabilă a rezultat că aceștia au achitat de fapt sumele.

Cu ocazia controlului, inculpatul a menționat că, deși a încasat sumele de bani de la clienți și a emis chitanțe, acestea nu au fost depuse la societate, fiind folosite în interes personal. În ceea ce-l privește pe inculpat, acesta a recunoscut comiterea faptelor, iar în fața instanței s-a prevalat de procedura simplificată.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ahahaaa, pai asta se practica de mult. Sa va zica patronul de la Cub cati agenti de genul acesta a avut. Acum unii sunt marii afaceristi, arhitectii peisagistii, cu ghilimelele de rigoare, si nici usturoi nu au papat! Asa ca, fenomenul e vechi.
3
0
S-a imprumutat si el putin ! Un credit direct de la firma ! Sunt sigur ca avea intentia sa returneze tot intr-un timp cat mai scurt !
4
1
Dragnea mazare au luat.milioane de.euro si sunt liberi
10
2
Puternica firma nu credeti. Vinde trei sursele.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108