REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un agent IMOBILIAR din Focșani face PROIECTUL locuințelor SOCIALE din NEGRU VODĂ

Un agent IMOBILIAR din Focșani face PROIECTUL locuințelor SOCIALE din NEGRU VODĂ

Replica API 19 iulie 2021 | 00:34 2964

Primăria din Negru Vodă, primar fiind Petre Urziceanu, a angajat firma unui agent imobiliar din Focșani, fost liberal de frunte și consilier parlamentar din Vrancea, să realizeze serviciile de proiectare pentru locuințele sociale care vor fi construite în oraș.

Primăria Negru Vodă a atribuit pe 7 iulie 2021 un contract privind ”Servicii de proiectare faza PAC/PT/DDE/CS inclusiv asistență tehnică a proiectantului pentru obiectivul „Construire ansamblu de locuințe sociale în orașul Negru Vodă” aferente proiectului "Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”.

Potrivit documentației de atribuire, ”Investiția Construire ansamblu de locuințe sociale în orașul Negru Vodă este necesară pentru asigurarea unor spații de locuire decente oamenilor din grupurile vulnerabile identificate la nivel local de Primărie, prin serviciile specializate. În cadrul prezentei investiții se vor realiza următoarele:

- 3 clădiri P+2E cu 6 apartamente de 2 camere;

- 8 clădiri P+1E cu 2 apartamente de 3 camere;

- 2 spații de joacă pentru copii;

- Alei pietonale”.

Marius Băițelu

Valoarea estimată inițial a contractului a fost de 395.000 lei, dar în urma procedurii simplificate de achiziție o firmă din Focșani s-a angajat să realizeze studiul pentru 215.380 lei, fără TVA.

Este vorba despre Globexterra SRL, reprezentată de Marius Băițelu, care va avea ca subcontractant, cu 9,28%, firma brașoveană Tevag Instal SRL, reprezentată de Gică Nechita Meiu.

Globexterra SRL a reușit astfel să ia fața unei competiții acerbe, după ce nu mai pțin de 20 de firme, grupate în 11 asociații, au depus oferte pentru contractul Primăriei Negru Vodă.

Iulia Monica Băițelu

Contracte de 24,5 milioane de lei cu statul

Globexterra SRL este o firmă de proiectare care oferă și servicii de pază specializată în contracte cu statul. Societatea a raportat pentru 2020 afaceri de 2,4 milioane lei și un profit net de 536.000 lei, cu 7 angajați, precum și datorii de 1 milion de lei.

În ultimii 3 ani, firma din Focșani a primit 34 de contracte cu statul, în valoare totală de peste 24,5 milioane lei. Cele mai multe au venit de la Primăria Focșani, dar sume importante au fost încasate și de la primăriile din Urziceni, Pitești, Dragomirești Vale, Medgidia, Craiova etc.

Primăria Negru Vodă

Patronul Marius Băițelu este agent imobiliar la Remax în București și fost lider TNL Vrancea. A fost consilier parlamentar la cabinetul fostului deputat PNL, afaceristul vrâncean Laurențiu Țigăeru Roșca și este partener în afacerile cu statul cu soția sa, Iulia Monica Băițelu, referent de specialitate la Administrația Fondului pentru Mediu – Direcția Implementare Proiecte. În ultima declarație de avere, bugetara de la AFM a raportat venituri ca dividende din partea Globexterra SRL de 432.000 lei. Ca o paranteză interesantă, Băițelu apare la AFM după ce ce la conducerea acestei instituții a fost pus, la un moment dat, chiar Laurențiu Țigăeru Roșca, adică șeful soțului său.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stire din Franta???Nimic?pe International?Isi mananca bataie jandarmii tare de tot de cand pe do Ma c rou afumat face declaratii de nebun.
1
1
Cam asta este tara in care noi furam de rupem ! Unii o duc bine chiar daca nu fac treaba !
1
0
S a apucat de treaba pinochio
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468