REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un avion medical a aterizat forţat: pilotul Iovan şi o rezidentă au murit!

Un avion medical a aterizat forţat: pilotul Iovan şi o rezidentă au murit!

Replica API 21 ianuarie 2014 | 00:00 119

Tragedie aviatică în Munţii Apuseni:

Tragedie aviatică în Munţii Apuseni:

Tragedie aviatică, în Munţii Apuseni. Cunoscutul pilot Adrian Iovan şi o rezidentă şi-au pierdut viaţa după ce aeronava în care se aflau a aterizat forţat. Pilotul Iovan a luat decizia aterizării forţate din cauza ceţii. În aeronava de mici dimensiuni, de tip BN2, se aflau în total 7 persoane. Cursa era una solicitată de Autoritatea Naţională de Transplant. O echipă de medici se deplasa la Oradea, pentru prelevare de organe, moment în care zborul a devenit imposibil din cauza ceţii.

O aeronavă de mici dimensiuni, de tip BN2, care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care avea la bord un echipaj medical, a aterizat forţat în judeţul Cluj. La bord se aflau purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, dr. Radu Zamfir, expert în chirurgie hepatică, de al Spitalului Fundeni, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, care face stagiu de chirurgie hepatică la Bucureşti şi se întorcea acasă să ajute la operaţie, şi o studentă. Toate cele şapte persoane aflate în avionul care a aterizat forţat, luni după-amiază, au anunţat, luni după-amiază, că au fracturi şi răni. Apelul privind prăbuşirea avionului a fost primit, prin 112, la ora 16.16, a anunţat Realitatea TV. Găsirea avionului, care a aterizat forţat în zona Pasului Ursoaia, Beliş, în Munţii Apuseni, a fost una dificilă. Operaţiunea de salvare a durat până după miezul nopţii, avionul fiind găsit de pădurari după ora 21.00. Potrivit Realitatea TV, pilotul Adrian Iovan a murit. Şi o rezidentă rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare, au declarat, luni seara, pentru Mediafax, surse medicale. Echipa de medici se deplasa la Oradea pentru a preleva un ficat de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Organul urma să ajungă la o pacientă bolnavă de ciroză, internată la Spitalul Fundeni din Capitală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108