REPLICA ONLINE CONSTANTA

-0.1° Constanța Dum., 10 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6573
-0.1° Constanța Duminică, 10 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6573

Un bărbat care a obținut fraudulos ștampilele mai multor instituții publice, prins în flagrant de polițiști

Un bărbat care a obținut fraudulos ștampilele mai multor instituții publice, prins în flagrant de polițiști

Virgil STOIAN 19 martie 2023 | 09:46 918

Un bărbat care ar fi obținut cu documente false ștampile ale unor instituții publice de stat a fost prins în flagrant delict de polițiștii din Capitală și ulterior a fost plasat sub control judiciar.

Un barbat care a obtinut fraudulos stampilele mai multor institutii publice, prins in flagrant de politisti

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii de investigare a criminalității economice au prins în flagrant delict un bărbat de 48 de ani, ce avea asupra lui două ștampile cu impresiunile a două instituții publice de stat, despre care existau date și indicii că ar fi fost solicitate de bărbat, în numele instituțiilor, fără a avea împuternicire în acest sens.

Polițiștii au făcut în acest caz trei percheziții în Capitală. În urma acestora, la una dintre adrese au fost identificate și ridicate mai multe cărți de identitate despre care există indicii că sunt false.

„Vineri, 17 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au prins în flagrant delict un bărbat și au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de falsificarea de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

În cursul zilei de ieri, polițiștii de investigare a criminalității economice au prins în flagrant delict un bărbat, în vârstă de 48 de ani, ce avea asupra lui 2 ștampile cu impresiunile a două instituții publice de stat, despre care existau date și indicii că ar fi fost solicitate de bărbat, în numele instituțiilor, fără a avea împuternicire în acest sens.

În vederea documentării activității infracționale, au fost puse în aplicare 3 mandate de percheziție, în Capitală. În urma perchezițiilor efectuate, la una dintre adrese au fost identificate și ridicate mai multe cărți de identitate despre care există indicii că sunt false.

În fapt, în perioada iulie 2022 - prezent, în baza unor note false, bărbatul ar fi plasat mai multe comenzi, către un centru de printare ștampile, în Sectorul 3, ștampile ce aveau impresiunile unor instituți publice de stat, în numele acestora, fără a fi angajat în cadrul acestor instituții și fără a avea împuternicire în acest sens.

În baza probatoriului administrat în cauză, barbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind dispusă ulterior măsura controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârșirii a 8 infracțiuni de falsificarea de instrumente oficiale, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Potrivit unor surse judiciare suspectul este Oancia Robert. Acesta avea avea ștampile pentru ONRC, Birou notarial, Medic chirurg spitalul Elias, Executor judecătoresc.

La percheziție au găsit câteva buletine false și certificate de naștere și mai multe documente ce par a fi false, în baza cărora procura stampilele, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia aresteaza dupa ce gaseste probe. Dupa ce face flagrant. DNA aresteaza pe suspiciuni rezonabile si pe povesti de adormit judecatorii. Dupa care cauta probe. Nu le gasesc dar le fabrica. Fac santaj cu suspecti in alte cauze si ii transforma in martori. Schimba cuvinte si denatureaza discutiile in transcrierile convorbirilor. Doar mizerii si Portocale pentru distrugerea afaceristilor romani si protectia afaceristilor straini si a multinationalelor.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
2414717414
5/49
442464507-12-20235 6 3 1 6 1 0
joker
3431514362