REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un cioban a murit, după ce a fost atacat de un urs la o stână din Harghita

Un cioban a murit, după ce a fost atacat de un urs la o stână din Harghita

Replica API 24 iulie 2021 | 00:00 582

Un cioban a murit și altul a fost rănit destul de grav de un urs care i-a atacat pe amândoi la o stână din Harghita. Persoana decedată avea doar 26 de ani, iar bărbatul rănit are 45 de ani și în prezent se află în stare gravă la spital. Iată cum s-a întâmplat totul și ce se va întâmpla cu ciobanul rănit!

Tragedia a avut loc vineri seară, în apropierea unei stâne din judeţul Harghita, la graniţa cu Suceava. Cei doi ciobani se aflau prin pădure, când, la un moment dat, au observat o vacă moartă, spintecată, scrie spynews.ro

Imediat după ce au văzut animalul mort, cei doi ciobani au dat nas în nas cu ursul, fiind atacați. Unul dintre cei doi bărbați, deși era rănit extrem de grav, și-a găsit puterea de a apela numărul unic de urgență 112.

Când echipajele de prim-ajutor au ajuns la fața loculuii, l-au găsit pe cioban rănit, aflat în stare de șoc și de abia își găsea cuvintele pentru a explica ce s-a întâmplat, spunându-le polițiștilor că un coleg de a lui a dispărut.

Zeci de localnici, salvamontişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti au pornit în căutarea ciobanului dispărut la pas, prin pădure, dar, din nefericire, l-au găsit astăzi fără suflare. Ciobanul a fost găsit sfâșiat de urs, la 500 de metri de locul în care se afla bărbatul rănit.

Cum se simte acum ciobanul care a supraviețuit

Conform declarațiilor unuia dintre localnici, cei doi ciobani s-ar fi oprit pentru a face o fotografie animalului ucis de urs, însă acest moment a semnificat și sfârșitul unuia dintre ei.

„L-a atacat întâi pe ăla bătrân, iar ăsta tânăr s-ar fi băgat să îl scoată şi s-a învârtit ursul la el. Imediat am plecat la deal, la locul faptei sau căutam. Noi am sperat să îl găsim în viaţă. Nu l-am găsit… Aseară nu l-am găsit deloc. Ne-a prins întunericul. Ursul era undeva în apropierea prăzii. Spunea un cioban că ei au vrut să facă o fotografie ca să arate că vaca a fost omorâtă de urs”, a declarat unul dintre localnici.

Șeful din cadrul Asociației Salvamont Vatra Dornei, Petrică Ariciuc, a declarat că zona respectivă nu este una tranzitată turistic, ci una care aparține sălbăticiei.

Bărbatul de 45 de ani a fost transferat de urgență la spital, unde a fost supus unor operaţii de reconstrucţie, având traumatism cranio-cerebral sever, parieto-temporal drept, dar și mai multe fracturi la nivelul feței.

Medicii spun că bărbatul este acum în curs de recuperare, dar va mai avea parte de câteva operații chirurgicale estetice de reconstrucţie facială.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ciobani erau in padure in apropierea unei stane. atacul era eminent deoarece ursul avea deja prada si aparand cei doi......oameni potriviti la loc nepotrivit.
1
0
Sa vina DuPont si Fam Peugeot ca avem destui si dupa plantam copacii luati zilnic de catre...oare cine conduce? sa va zic si cine fura
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108