REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un comisionar vamal din Constanţa, deţinut de un şmecher al tuturor guvernelor, şi-a cerut falimentul

Un comisionar vamal din Constanţa, deţinut de un şmecher al tuturor guvernelor, şi-a cerut falimentul

Replica API 24 noiembrie 2015 | 00:00 2545

Decizie în şedinţă secretă a tribunalului

Decizie în şedinţă secretă a tribunalului

Eugen Coifan (Sursa foto: internship.gov.ro)

Un comisionar vamal din Constanţa, deţinut de un înalt funcţionar public cu funcţii bănoase în toate guvernele din ultimul deceniu, a cerut falimentul la tribunal pe 11 noiembrie, iar magistraţii i-au aprobat-o câteva zile mai târziu, pe 18 noiembrie, într-o şedinţă secretă. Nu mai merg afacerile ca altădată prin vămi sau unii încearcă să facă un pas în spate din peisaj, cert este că Dierna Group SRL, un comisionar vamal înfiinţat în 2005 specilizat şi în alte activităţi anexe transporturilor, a intrat în faliment la cerere, judecătorul sindic desemnând-o ca lichidator judiciar provizoriu pe Rusu Felicia- Cabinet Individual de Insolvenţă. Dierna Group SRL este deţinută de constănţeanul Daniel Grecu şi mehedinţeanul Eugen Coifan. Fost secretar de stat PNL, în prezent prin ALDE-ul lui Tăriceanu, Eugen Coifan şi soţia Anişoara au bifat funcţii importante în toate guvernele din ultimii 10 ani.

Diena Group SRL a fost înfiinţată în 2005 de constănţeanul Sorin Butnaru, care a cedat ulterior firma către Daniel Grecu şi Eugen Coifan. În vremurile bune, firma care are sediul social pe Aleea Albăstrelelor din Constanţa avea puncte de lucru în vama de la Negru Vodă, dar în Portul Constanţa Sud- Agigea. În 2014, Dierna Group SRL a raportat o cifră de afaceri de doar 398.625 lei şi pierderi de 13.331 lei, cu 7 angajaţi. Unul din patronii săi, Eugen Coifan, este un personaj cât se poate de interesant, din eşalonul doi al politicii, adică acolo unde se iau deciziile cele mai importante.

În guvernarea Tăriceanu, mehedinţeanul Coifan a fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), iar în guvernarea USL a devenit chiar preşedinte ANFP, cu rangul de secretar de stat, până la eliberarea din funcţie, în februarie 2014, în prezent fiind secretar general al Agenţiei Naţionale Antidoping. Şi soţia lui Coifan, Anişoara, a fost suficient de competentă încât să fi fost numită chiar pe funcţia de director general al Agenţiei Naţionale de Integritate, ce-i drept, în perioada în care ANI nu îndrăznea să mişte nimic.

Ulterior, soţii Coifan divorţează (pentru protejarea impresionatei averi a fostului PNL-ist, devenit ALDE-ist, zic unii), iar Anişoara ajunge prin Ministerul Economiei, unde prinde tot felul de locuri călduţe prin Consiliile de Administraţie ale firmelor de stat, precum BTT. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Eugen Coifan are circa 10 hectare de teren şi păduri în judeţul Mehedinţi, un apartament, un Jaguar X Type, 60.000 de euro şi 210.000 lei în bănci, toate din salariul de 60.000 lei pe an. Mare iubitor de cabaline, Eugen Coifan vindea în 2010 un cal de curse către un afacerist anglez, Ahmed al Shaikh, cu nu mai puţin de 60.000 de euro.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vb. f. frumos de smenarul Coifan. Cand esra la ANFE aranja functiile pe 300 de euro, euro pe care-i dadea pe femei. Ma rog, a incercat el multe, le-a adus in Bucuresti, le-a dat functii, le-a dat bani, dar majoritatea, dandus-si seama de cat prost este i-au dat flit.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108