REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un consilier județean dorește CLARIFICĂRI cu privire la bugetul pe 2018 al Consiliului Județean Constanța

Un consilier județean dorește CLARIFICĂRI cu privire la bugetul pe 2018 al Consiliului Județean Constanța

Replica API 22 ianuarie 2018 | 21:36 454

Consilierul județean liberal Bogdan Bola a expus printr-o postare pe o rețea de socializare situația bugetului publicat de către Consiliul Județean Constanța pentru anul în curs. El punctează faptul că există mai multe neclarități cu privire la sumele alocate în diverse subcategorii din capitolele în care se împarte distribuția banilor județeni.

Desigur, consilierul nu pune accent pe deficitul bugetar expus în proiect, care este aproape o treime din venituri, însă este evidențiat faptul că trebuie ca cetățenii să fie informați corespunzător pe ce vor fi cheltuiți banii. De exemplu, o sumă impresionantă este alocată pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap. Aici sunt alocate peste 72 de milioane de lei, însă este neclar pentru acesta dacă în suma respectivă sunt doar drepturile bănești sau sunt incluse și alte cheltuieli. Din acest motiv, Bogdan Bola anunță clar că va face o interpelare pentru a clarifica aceste incertitudini.

„Potrivit legii 52/2003 privind asigurarea transparenței decizionale în cadrul autorităților administrației publice centrale și locale, a fost publicat zilele trecute pe site-ul CJC bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018. Astfel, pentru sporirea gradului de responsabilitate a administrației publice față de cetățean și pentru stimularea participării active a acestora în procesul de luare a deciziilor administrative și în procesul de elaborare a actelor normative, acesta este supus dezbaterii publice timp de 30 de zile înainte de a fi avizat și adoptat de către consilierii județeni ( puteți găsi aici linkul direct https://www.cjc.ro/sectiune.php?s=40).

În acest sens, orice persoană interesată poate solicita informații suplimentare privind distribuirea veniturilor Consiliului Județean sau poate trimite în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind bugetul. De asemenea, Consiliul Județean este obligat să stabilească organizarea unei întâlniri în care să se dezbata public proiectul de buget, dacă acest lucru va fi cerut în scris de către o asociație legal constituită sau de către o altă autoritate publică. Potrivit legii 273/2006 privind finanțele publice locale, orice constănțean poate depune contestaţii privind proiectul de buget în termen de 15 zile de la data publicării sau afişării acestuia.

Prin urmare, dacă vi se pare mare suma de 7.133.778 lei pentru plata contribuțiilor pentru personalul neclerical angajat în unitățile de cult din judet sau prea mică suma de 200.000 lei pentru programe de tineret (așa cum mi se par mie), acum este momentul să solicitați informații suplimentare, să veniți cu amendamente sau să depuneți contestații. De asemenea (și aici recunosc că nu am încă informațiile necesare) mi se pare puțin ciudat cum pentru finantarea Programului Național de Dezvoltare Locală sunt alocate aprox. 22,8 milioane de lei iar pentru finanțarea drepturilor persoanelor cu handicap sunt alocate peste 72 de milioane de lei. Suma mi se pare foarte mare și voi face o interpelare în acest sens, pentru a avea o imagine mai clară despre felul în care se cheltuie acești bani.

De asemenea, voi lua legătura cu consilierii locali ai PNL din mai multe localități pentru a vedea unde este cazul să propunem amendamente la planul de investiții al Consiliului Județean pentru anul 2018. Cel mai important pentru mine este să mă axez pe localitățile unde primarul este de altă culoare politică și care refuză o colaborare normală în Consiliul Local cu consilierii noștri (și din păcate, astfel de probleme sunt foarte des semnalate în județul nostru).

Acestea fiind spuse, vă doresc o lectură placută, cu multe idei bune și constructive privind bugetul Consiliului Județean Constanța”, a scris Bogdan Bola.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnul ,, Mare avocat" care nu a pledat in viata lui si care are contracte de asistenta juridica si reprezntare in instanta. Era treaz cand a comandat articolul ?
3
0
Cat de vocal a devenit Putza Mica in ultima perioada.....incredibil.
5
0
Sa ne clarifice si dl Bogdan Belu de la cate societati incaseaza bani nemunciti ?.Sa se sesizeze si DNA Constanta cat munceste el si tatal lui Eugen Bola ?.Nu cumva ei muncesc...n...ore in 24 posibile ?.
12
1
Un bou cu diploma ca si tacsu
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108