REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un constănţean care caza turişti la negru a rămas fără bani şi bijuterii

Un constănţean care caza turişti la negru a rămas fără bani şi bijuterii

Replica API 20 august 2015 | 00:00 225

Mare atenţie!

Mare atenţie!

Metodele de înşelăciune puse în aplicare la malul mării se înmulţesc. Pe lângă cele deja consacrate, iată că escrocii, mai nou, se dau turişti pentru a putea intra în locuinţele victimelor. Aşa a păţit un vârstnic, care, în dorinţa de a închiria o cameră, a rămas fără bani şi bijuterii. Persoanele care-şi pun la bătaie locuinţele pentru a câştiga nişte bani în plus există la malul mării şi pot fi văzute prin diferite zone, zornăind din chei.

În ediţiile trecute, cotidianul „Replica” de Constanţa relata cum acestea s-au năpustit asupra unei maşini, pe Aurel Vlaicu, precum vulturii la pradă, în ideea de a se alege cu un chiriaş. Însă, ceea ce trebuie să se ştie este că presupuşii turişti pot fi hoţi cu acte în regulă. De acest lucru s-a convins un vârstnic din Constanţa, care, sâmbătă, 15 august, a crezut că s-a ales cu un venit suplimentar dar balanţa s-a înclinat în sens invers. Acesta, Emil H., de 77 de ani, a „racolat” nişte indivizi care s-au dat drept turişti şi i-a condus la domiciliul său, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în apropiere de staţiunea Mamaia.

Cu gândul că oamenii vor să închirieze o cameră, vârstnicul le-a arătat-o, după care le-a făcut turul apartamentului. Într-un dormitor, Emil avea improvizat un seif, acolo unde îşi ţinea banii agonisiţi, dar şi bijuteriile. După ce au bătut palma şi bătrânul şi-a văzut de treburile lui, presupuşii turişti au spus că pleacă şi vor reveni şi cu bagajele. Numai că, imediat după plecarea acestora, presimţind ceva, proprietarul apartamentului a mers în dormitorul cu seiful, pe care l-a găsit gol. Suma de 2.400 de lei dar şi mai multe bijuterii din aur lipseau.

Omul a mers la Poliţie şi a depus o reclamaţie, oamenii legii demarând cercetările. Însă, şansele ca făptuitorii să fie prinşi nu sunt prea mari, cel puţin deocamdată. Astfel, poliţiştii constănţeni atrag atenţia cetăţenilor şi le recomandă să fie vigilenţi şi să aibă grijă pe cine primesc în casă. Totodată, menţionăm că escrocii pândesc la tot pasul, găsind fel de fel de metode de a atrage în plasă victimele.

Fie că se folosesc de metoda accidentul, omul de la cablu, distribuitorul de pliante sau de produse gratuite, scopul este acelaşi: să se aleagă cu bani nemunciţi. Prin urmare, oricine vă bate la uşă, invocând diferite motive, precum că doreşte apă, că se ocupă cu deratizarea, că are nevoie la toaletă, că este de la firma de cablu, că vă dă un produs gratuit să-l testaţi, trebuie să aveţi mare grijă!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108