REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

UN CONSTĂNŢEAN ŞI-A DAT MAMA AFARĂ DIN CASĂ, DAR A AJUNS EL PE DRUMURI!

UN CONSTĂNŢEAN ŞI-A DAT MAMA AFARĂ DIN CASĂ, DAR A AJUNS EL PE DRUMURI!

Replica API 12 ianuarie 2018 | 10:04 290

A bătut-o şi a terorizat-o

A bătut-o şi a terorizat-o

sursa foto my opera.com

O femeie din Constanța susține că a trecut prin clipe îngrozitoare, ea fiind nevoită să împartă casa cu fiul său, care s-a purtat foarte urât cu ea. Vârstnica susține că a fost bătută de mai multe ori, amenințată cu moartea și dată afară din casă. Unui vecin i s-a făcut milă de ea și a mai găzduit-o, după care a ajutat-o cu bani să meargă la medic. Ulterior, nemaisuportând situația, femeia a mers la Poliție și apoi a cerut în instanță ordin de protecție. Magistrații au decis atunci ca victima să revină la domiciliu, iar fiul acesteia să fie dat afară din casă timp de 6 luni.

Este vorba despre o familie care domiciliază în municipiul Constanța, iar coșmarul unei vârstnice a început în urmă cu mai mult timp, de când a rămas singură în locuință cu fiul său, George M., care a început s-o bată și s-o amenințe cu moartea. Se pare că individul consuma frecvent băuturi alcoolice și devenea foarte violent. Astfel, victima a prezentat instanței de judecată 2 certificate medico-legale, eliberate în septembrie 2017.

” În ultima perioadă, aceste agresiuni au devenit de nesuportat pentru reclamantă, motiv pentru care, pentru a scăpa de acestea, reclamanta este obligată să se refugieze la vecini, aceștia fiind cei care au scăpat-o din mâinile lui, în repetate rânduri. De altfel, pârâtul este cunoscut ca fiind o fire extrem de violentă. De asemenea, pârâtul o alungă pe reclamantă din locuință, o amenință cu moartea, o lovește oriunde o întâlnește, în locuință folosind în acest sens obiecte contondente existente în aceasta, inclusiv cuțit, și susține că vrea să o extermine fizic, pentru a nu se mai împiedica de aceasta prin casă; o insultă și îi adresează injurii.

Pârâtul exercită violențele fizice asupra reclamantei la ore târzii din noapte, tocmai pentru a nu putea interveni alte persoane în sprijinul acesteia. Reclamanta este bolnavă, pensionară, nu are unde să locuiască în alt imobil decât în cel coproprietate cu pârâtul și se teme că acesta va pune în aplicare amenințările proferate la adresa vieții și integrității sale corporale. În aceste condiții, reclamanta a fost obligată să apeleze și la ajutorul Poliției, dar, chiar și în asemenea circumstanțe, pârâtul a continuat să o amenințe cu moartea pe reclamantă.

Astfel, prin Procesul Verbal din data de 11.09.2017, organele de poliție i-au adus la cunoștință reclamantei drepturile pe care le are, în calitate de persoană vătămată, și au îndrumat-o să se adreseze instanței de judecată”, potrivit rolii.ro. Menționăm că femeia a fost dată afară din casă de mai multe ori, fiind primită de către niște vecini, care au găzduit-o mai mult timp.

Tot aceștia i-au dat și bani pentru a merge la medic. În schimb, fiul acesteia nu a recunoscut că a agresat-o fizic, el menționând că s-au certat doar întrucât femeia se bagă în viața lui și îi caută prin lucruri. A fugit noaptea, în picioarele goale, pe stradă, s-a ascuns, a încasat lovituri și a stat mereu cu teamă – toate acestea sunt câteva dintre cele relatate de către victimă. La data de 13.12.2017, s-a adresat Judecătoriei Constanța, unde a cerut ordin de protecție.

Pe 14 decembrie, magistrații au decis: ”Emite prezentul ordin de protecţie pentru o perioada de 6 (şase) luni de la data pronunţării hotărârii, fără somaţie sau trecerea unui termen. Dispune: evacuarea pârâtului din locuinţa familiei, situată în Constanţa; – reintegrarea reclamantei, în locuinţa familiei. Obligă pe pârât: – să păstreze o distanţă minimă de 100 (una sută) metri faţă de persoana reclamantei, cu excepţia situaţiilor în care se impune, potrivit legii, prezenţa concomitentă a ambelor părţi în faţa unor instanţe de judecată sau a altor instituţii şi autorităţi publice; – să dea informaţii organului de poliţie (secţia de poliţie competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecţie) cu privire la noua locuinţă; – să se prezinte, pe toată durata ordinului de protecţie, la un interval de 15 zile, la organul de poliţie (secţia de poliţie competentă cu supravegherea respectării ordinului de protecţie), pentru efectuarea verificărilor privind respectarea ordinului de protecţie şi pentru prevenirea încălcării acestuia. Interzice pârâtului orice contact direct, telefonic, prin corespondenţă sau de alt fel cu reclamanta”, potrivit minutei judecătorești. Fiul acesteia a depus apel, care s-a înregistrat la Tribunalul Constanța, termenul fiind fixat pentru data de 25.01.2018.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si-a dat mama afara din casa dar a ajuns si el pe drumuri.Cunosc caz asemanator'' in parte.O pers cu handicap grav odata sot grijuliu tata bun la toaate,astazi este batjocorit infometat si blestemat in fata sa crape.Ar plecat dar nu are unde.Ii singur nu are fam rude iar prieteni de o odiniora nu il mai cunosc.Spera doar k dzu sa fie bun si sa il ierte repedeee.Atita mai vrea.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108