REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

UN CRIMINAL a EVADAT, la Constanța! A ÎNECAT un COPIL!

UN CRIMINAL a EVADAT, la Constanța! A ÎNECAT un COPIL!

Replica API 4 august 2017 | 00:00 376

PRINS în Vrancea

PRINS în Vrancea

Valentin Perdeicu, din Borca

A fost agitație la malul mării! Un condamnat pentru omor, care își ispășea pedeapsa la Poarta Albă, a evadat la data de 3 august, în jurul orei 9.00. Oamenii legii s-au mobilizat, fiind organizate filtre la nivelul județului și nu numai. În aprilie 2017, individul a cerut să fie eliberat condiționat, dar magistrații i-au respins cererea, urmând a fi analizată în decembrie. Valentin Perdeicu, din Borca, a înecat un copil în anii 2000. La scurt timp a fost prins.

Persoana privată de libertate Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, încarcerat în Penitenciarul Constanța - Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru, pe 3 august, la ora 9.00, la care era repartizat, respectiv S.C. Avicola S.A din localitatea Lumina, județul Constanța. Deținutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 13 deținuți, care executa muncă necalificată, sub supraveghere. Persoana privată de libertate executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017.

Bărbatul, în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în localitatea Piatra Neamț, are constituție atletică, înălţimea de 168 cm., păr şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni lungi de culoare gri deschis și un tricou de culoare verde deschis. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanța.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. În jurul orei 16.00, individul a fost prins în Vrancea. Acesta se afla într-un autoturism.

Iată ce spun cei de la Penitenciar

În data de 03.08.2017, în jurul orelor 16.00, persoana privată de libertate Perdeicu Valentin, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, care a părăsit punctul de lucru de la S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, județul Constanța, a fost capturat. Cadrele Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea l-au capturat pe deținutul în cauză, în timp ce se deplasa în localitatea Tișița, situată la aproximativ 20 km de Focșani. Deținutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focșani, urmând a fi transferat și reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă. Menționăm că în acest caz, au fost sesizate organele competente, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.

Cum s-a petrecut crima: a înecat un copil!

Crima s-a petrecut pe 24 iulie 2000, potrivit radioiasi.ro, după ce acuzatul consumase cîteva beri şi peste 500 de grame de tărie. La un moment dat, într-un bar, acesta i-a spus unui cunoscut că merge să-i ia gâtul cu coasă vecinului său Mihai Tătaru, în vârstă de 84 de ani. Din fericire, acesta nu a fost găsit, însă tânărul era hotărît să facă moarte de om. A mers în colonia Sabasa, la Maria Amariucăi, hotărât s-o omoare, luând cu el o curea din cauciuc. Se pare că femeia a întreţinut relaţii sexuale cu el, dar de ceva timp trăia în concubinaj cu alt bărbat.

De acest lucru aflase şi viitorul criminal şi dorinţa de răzbunare nu-i dădea pace. Femeia nu era acasă, aici găsindu-l doar pe fiul ei cel mai mic, Ionuţ Cobuz. Copilul a fost ademenit să meargă să facă o baie şi în timp ce se bălăcea, Perdeicu s-a apropiat pe la spate şi, prinzîndu-l de gât, l-a izbit repetat cu faţa de bolovanii din albie, ţinându-l câteva minute cu capul în apă. I-a dat drumul doar când a fost sigur că acesta s-a înecat. Pentru a nu fi descoperit cadavrul, a pus peste el două scânduri groase şi un bolovan de aproximativ 30 de kilograme. După crimă, Valentin Perdeicu a mers acasă şi a povestit cele petrecute.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si asta...se dezbatea sa fie eliberat conditionat???? Si a mai fost si scos din puscarie..chiar si supravegheat?? Oameni buni...asta e nascut criminal la ce a putut sa faca...tinut in lanturi...taiat si pus sare pe el sa simta putin cum e sa fi torturat...nemernicul!!! La beci pe viata!
6
0
Nu o executie sumara si rapida!O executie in chinuri!
5
0
Constitutie atletica.....1.68 m....e o gluma?????
4
0
Gresit, rapida NU. Javra asta trebuie chinuita.
8
0
Cind ai spus un copil m-I sa furnicat tot corpul ,ai mare dreptate ,o executie sumara si rapida.
8
0
Pentru cretini criminali ca asta, ar fi fost buna o executie sumara si rapida!
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108