REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un cunoscut TAXIMETRIST a rămas fără AUTORIZAȚIE pentru că NU a eliberat BON FISCAL

Un cunoscut TAXIMETRIST a rămas fără AUTORIZAȚIE pentru că NU a eliberat BON FISCAL

Replica API 6 decembrie 2021 | 00:43 4924

Ion Doagă este un cunoscut taximetrist din Constanța, pe numele acestuia fiind mai multe plângeri din partea clienților de-a lungul timpului. Acum a rămas fără autorizația de taxi și i s-a încetat contractul de atribuire în gestiune delegată a serviciului de transport în regim de taxi, fiind somat a preda autorizația. Această măsură a fost luată după ce Ion Doagă a fost sancționat contravențional de Poliția Rutieră pentru efectuarea unui transport în regim taxi fără a elibera bon către client la finalul cursei. Doagă a solicitat o ordonanță președințială prin care să se dispună anularea celor două hotărâri, însă, prin sentința din 23 noiembrie, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis respingerea solicitării ca inadmisibilă. Sentința nu este definitivă.

Citește și: Taximetristul Doagă continuă cu escrocheriile în Constanţa: dublează kilometrii la toate cursele

În Constanța, în general, taximetriștii nu dau bonuri fiscale clienților decât la cererea lor expresă. Cu toate că lucrul acesta nu este legal, lucrurile merg așa de câțiva ani buni. Ion Doagă nu a avut norocul să scape basma curată, fiind sancționat de organele de ordine pentru efectuarea unui transport în regim taxi fără a elibera bon către client la finalul cursei și pentru neemiterea bonului fiscal care nu conține datele prevăzute de lege.

Pe lângă pierderea autorizației, acesta s-a pricopsit și cu două amenzi, una pe persoană fizică, de 500 de lei și una pe firma Dogan, de 25.000 de lei. Bărbatul reclamă faptul că, pe cele două procese verbale care au stat la baza suspendării dreptului de a conduce, semnătura de primire nu îi aparține.

Ce a spus instanța

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au învederat că cererea reclamantului este inadmisibilă, întrucât acesta nu face dovada că a urmat procedura plângerii prealabile, condiție obligatorie prevăzută de art 7 din Legea 554/2004, prealabilă oricărei alte cereri cu care se sesizează instanța de judecată. Pe de altă parte, cererea reclamantei este inadmisibilă, întrucât reclamantul nu face dovada că ar fi înregistrat vreo acțiune pe fond cu privire la analiza legalității Dispoziției. Și nu în ultimul rând, cererea este inadmisibilă, întrucât conform dispozițiilor Legii 554/2004 există p procedură specială în ceea ce privește suspendarea efectelor actelor administrative, procedură pe cale reclamantul nu a urmat-o. Pe cale de consecință instanța a admis excepția inadmisibilității și a respins cererea ca inadmisibilă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
astia de la anaf cred ca or sa faca bugetul mare daca elibereaza astia bon, marile hotii sunt la cei mari nu la cei mici
13
5
nu platesc taxe!
9
2
O sa ia alta si o sa il pupati in poala! Ha ha ha
4
9
Asa le trebuie toti taximetristilor care fac evaziune fiscala.
14
5
Parca ar fi primul.
7
3
Veniti sa verificati din Cernavoda.Niciun taximetrist nu are aparat de marcat iar bon nu au eliberat vreo data.
20
1
bolt si uger care aia au sediul in paradise fiscale, nu au aparate de taxat , ofera niste bonuri dintr o aplicatie pe are anaf nu are cum sa o controleze, adica, sa le dam in cap la astia care stim ca o mai incearca, nu zic ca nu a dat bon dar sa ii retragi autorizatie e mult, bolt face taximetrie fara masina colata in galben si etc chestii ce tin de taximetrie
16
32

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108