REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un deputat acuză: „Diplomația română parcă ar fi asociație de proprietari”

Un deputat acuză: „Diplomația română parcă ar fi asociație de proprietari”

Replica API 12 mai 2015 | 00:00 178

„Diplomația română se laudă cu stadiul relațiilor dintre București și Kiev, dar Ucraina interzice accesul românilor pe teritoriul său. Mircea Druc, cetățean român, fost premier al Republicii Moldova și unionist convins, a fost dat jos din autobuzul cu care mergea acasă la Cernăuți pentru a i se pune în vedere că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei. La fel au pățit și un număr de 8 jurnaliști români când au încercat în anii anteriori să meargă în comunitățile de români din Ucraina, iar interdicția lor a rămas în picioare”, este textul prin care președintele partidului România Unită, deputatul Bogdan Diaconu, lansează un nou atac la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

După ce a criticat în termeni duri vizita ministrului Bogdan Aurescu la Budapesta, Diaconu și-a adus aminte de chestiunea ucraineană. Întrucât, în prezent, în Ucraina locuiesc 500.000 de români, care pentru România sunt ca și sinonimi cu zero, Diaconu a luat din nou foc pe MAE.

„Diplomația românească mai acumulează astfel un eșec, după ce președintele Iohannis s-a dus cuminte la Kiev să arate ce bine se înțeleg cele două state, ignorându-i pe românii din Ucraina ca să nu deranjeze noua putere. Un eșec similar cu cel al ministrului Aurescu, prezent la Budapesta într-o vizită oficială în statul care îl ascunde pe infractorul Marko Attila și care s-a dus în capital Ungariei să roage frumos oficialitățile ungare să ni-l predea pe fugar. România a rămas cu rugămințile umilitoare, Ungaria îl ascunde în continuare pe fostul deputat. Până când statul român nu își va impune respectul, nici nu-l va avea. România sprijină Ucraina în conflictul cu Rusia și în schimb este tratată ca o țară inamică. La fel, România se duce în genunchi la Budapesta după cooperare, iar Ungaria ascunde infractorii urmăriți de justiție la noi în țară. În schimb, diplomația românească se acoperă cu vorbe și cu hârtii. Autoritățile române discută, fac plângeri, adresează rugăminți, parcă nu ar reprezenta un stat, ci o asociație de proprietari”, a mai spus Diaconu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108