REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Un fermier din Constanța are INTERDICȚIA de a se urca la volan timp de 3 ani! A accidentat MORTAL o persoană nevăzătoare în Tomis Nord

Un fermier din Constanța are INTERDICȚIA de a se urca la volan timp de 3 ani! A accidentat MORTAL o persoană nevăzătoare în Tomis Nord

Replica API 11 august 2018 | 10:41 367

România, pe locul 2 în UE la numărul deceselor rutiere

România, pe locul 2 în UE la numărul deceselor rutiere

Un bărbat din județul Constanța, care este fermier, s-a ales cu 2 ani de închisoare cu suspendare și cu interdicția de a conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o perioadă de 3 ani de zile. Acesta a accidentat mortal o persoană nevăzătoare, care s-a angajat în traversarea carosabilului prin loc nepermis și fără să se asigure, în timp ce șoferul executa manevra de mers cu spatele. Instanța a decis că este culpă comună și a descris toate elementele. Însă, decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul, care a fost fixat pe data de 1.11.2018.

Totul s-a petrecut în septembrie 2016, în jurul orei 15.00, pe strada Cișmelei, în zona intersecției cu Aleea Umbrei din Tomis Nord, când un bărbat din județul Constanța se afla la volanul unui autoturism și a efectuat manevra de mers înapoi. Astfel, a accidentat o persoană nevăzătoare, care se angajase în traversarea carosabilului prin loc nepermis și fără să se asigure. Din păcate, pietonul a decedat la spital. Șoferul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în ianuarie 2018, iar la mijlocul lunii iunie condamnat la 2 ani cu suspendare. Ca pedeapsă accesorie, el a primit interdicția de conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o durată de 3 ani. Decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul. Însă, magistrații susțin că au luat în calcul toate aspectele, în sensul că autoturismul nu prezenta defecțiuni tehnice, vizibilitatea era bună, era zi și nu se poate vorbi despre un iluminat neadecvat, cerul era senin, iar drumul nu prezenta denivelări, ceea ce conduce la rezultatul că nimic nu l-ar fi putut ”distrage” pe conducătorul auto, de aici rezultând că el nu s-a asigurat. Totodată, judecătorii au stabilit că starea de pericol a fost generată și de către pieton, care nu a traversat regulamentar și nici nu s-a asigurat. Aceștia au mai reținut că inculpatul nu are antecedente penale, este căsătorit, are copii minori și loc de muncă. Însă, din cazierul rutier, aceștia au observat că bărbatul a fost sancționat de 6 ori pentru că a depășit viteza maximă admisă pe sectoarele de drum și că o dată a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, s-a pus în discuție și faptul că, în ultimii 7 ani, numărul accidentelor rutiere a crescut și că România este pe locul 2 în UE la numărul deceselor rutiere. Astfel, luând în calcul toate acestea, ei au decis: ”Condamnă pe inculpatul (pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev.de art.192 alin.(1,2)/Cod penal cu reţinerea art.396 alin.(10)/Cod proc.penală la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. În baza art.66 alin.(1) lit.i/Cod penal rap.la art.68 alin.(1) lit.a/Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o durată de 3 (trei) ani. În baza art.65 alin.(1)/Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie drepturile prevăzute de art.66 alin.1 lit.i/Cod penal pe durata prevăzută de art.65 alin.(3)/Cod penal. În baza art.91/Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, potrivit minutei judecătorești. Acesta a fost obligat la plata către stat a sumei de 2.100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare (1.500 de lei din faza de urmărire penală şi 600 de lei din faza de judecată).

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziar de cacat nu mai stergeti comentariile
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108