REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Un fost CONSILIER local va SMULGE buruienile din curtea Centralei Nucleare de la Cernavodă pentru 1,3 milioane lei

Un fost CONSILIER local va SMULGE buruienile din curtea Centralei Nucleare de la Cernavodă pentru 1,3 milioane lei

Replica API 29 mai 2021 | 00:57 7233

Firma unui fost consilier local și candidat la primărie din Cernavodă va primi 1,3 milioane de lei pentru curățarea spațiilor verzi din incinta centralei nucleare. Nuclearelectrica a atribuit pe 24 mai 2021 un contract pentru ”Servicii de întreținere spații verzi aferente platformei CNE Cernavodă și obiective exterioare”, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 3 decembrie 2020.

Potrivit documentației de atribuire, ”achiziționarea serviciilor de întreținere spații verzi la CNE Cernavodă permite asigurarea uniformității vegetației ierboase, asigurarea vizibilității perimetrale în vederea protecției pazei obiectivelor din zonele necesare a fi întreținute, conform Legii 333/2003, evitarea producerii de incendii în zona de vegetație”.

”Servicii de întreținere spații verzi aferente Platformei CNE Cernavodă și Obiective Exterioare constau în următoarele activități: tundere uniformă cu mijloace mecanice a vegetației ierboase, pe toată suprafața înierbată, inclusiv la baza gardurilor, stâlpilor și zidurilor, evitându-se vătămarea arborilor în zona colectării deșeurilor; tundere uniformă/întreținere gard viu; curățare și tundere arbuști; curățare și toaletare arbori; greblarea după tăiere a resturilor vegetale rezultate în urma tăierii vegetației ierboase, arbuști/toaletare arbori, precum și a oricăror deșeuri de altă natură, existente pe suprafețele de întreținut și strângerea în grămezi a materialului rezultat; transport, încărcat, descărcat resturi vegetale rezultate, respectiv: colectarea și evacuarea din teren a resturilor vegetale rezultate în urma tăierii vegetației ierboase/arbuști/toaletare arbori, precum și a deșeurilor de alta natură rezultate, încărcarea și transportarea acestora cu mijloace auto ale Prestatorului la gropile de gunoi autorizate.

După încheierea serviciilor, Prestatorul va asigura curățenia în zona de lucru.

Suprafața pe care vor fi prestate serviciile de întreținere este de 132.100 mp. Frecvența prestării serviciului este de 3 ori pe an, conform solicitării CNE Cernavodă”, se mai arată în documentația de atribuire.

Consilier local și candidat PDL la Primăria Cernavodă

Pentru contract au fost depuse cinci oferte, din partea a șase firme: Igienizare SRL din Ovidiu (reprezentant Ioan Corici), Paneal Company SRL Cernavodă (reprezentant Ionel Soare), Ecomaster Servicii Ecologice SRL Constanța (reprezentant Diana Teodor), MT Greenpro SRL Sibiu (Mihai Gheorghe Terchilă) și asocierea Jasmin Garden Plus SRL Constanța (reprezentant Cristina Cotici) – Anaedy Anto SRL Lazu (reprezentant Antoanela Mustață).

Valoarea estimată inițial a contractului era de 1.601.052 lei, dar firma câștigătoare s-a angajat să îl ducă la îndeplinire pentru suma finală de 1.299.864 lei, fără TVA. Este vorba despre Paneal Company SRL din Cernavodă, o firmă înființată în 1997, care are ca domeniu de activitate întreținerea peisagistică. Societatea a raportat pentru 2020 afaceri de 4,7 milioane de lei și un profit net de 1,9 milioane de lei, cu 7 angajați, precum și datorii de 690.000 lei.

Ionel Soare, patronul Paneal Company SRL, a fost consilier local și candidat la Primăria Cernavodă din partea PDL.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va urmaresc in mod constant si inca o data observ ca dati dovada de lipsa de profesionalism. Jurnalismul consta in a prezenta informatia aruncata de o persoana interesata de subiect sau trebuie documentata inclusiv cu opinia subiectului. Dar de ce sa cerem acolo unde nu exista. Articolul este clar tendentios si vrea sa induca ideea ca o achizitie a fost castigata pe pile. Total eronat. Achzitia a fost atribuita in urma unei contestatii , semnele de intrebare fiind la atribuirea initiala. Acolo trebuie verificat cum si-a facut treaba comisia. Domnul R.I. stie cine trebuia sa fie castigat !!!!
0
1
Poate va planta si palmieri cu maimute la pachet pt banii aceia ....
2
0
esti cumva imputita aia de Moraru zisa Slinoasa de la primaria c-voda ?
13
0
Pentru cunostintele doamnei reporter care a fost informata gresit, lucrarea a gost atribuita altei firme, iar firma Paneal Company a favut contestatie si asa a cadtihat licitatia. Domnul Soare nu mai este consilier de 9 ani, iar dansul este administratorul firmei nu patronul.Doamna reporter documentati va bine inainte sa scrieti si neadevaruri
8
9
O face si firma noastra pt 500 de mii se poate?sau vreti sa platiti neaparat 1 mil.? Sunt firme care fac si pe 300 mii...dar voi vreti sa fie totul scump ca la pe centru nu?doar nu o sa platiti pret mic,ca saracii...
6
0
dar trintorii de acolo angajati pe bani grei,plus sute de kw moca,ce fac???femei serviciu,paznici,sau,ca in korea,toata gasca 10 min inante de a incepe programul,zilnic,la cules buruieni!
11
5
Sa dat spaga inainte si sau facut cartile
11
1
Sa am si un banut sa il sparg cu fetite ,drogulete prin Europa.Traiasca tatutul meu Nelu !
11
3
aici este mana lui Rosu Cristian ca veneau la mine la restaurant cand eram colegi de partid la PDL si puneam tara la cale rosu isi face treaba bine pe linie de clienti
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468