REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un liberal dă de pământ cu noua lege a salarizării: pentru 300 de oameni dintr-un spital au scăzut lefurile!

Un liberal dă de pământ cu noua lege a salarizării: pentru 300 de oameni dintr-un spital au scăzut lefurile!

Replica API 8 aprilie 2018 | 08:49 378

Deputatul PNL Florin Roman consideră că legea salarizării a produs un ''haos total'' în sistemul de sănătate, menţionând situaţia de la Spitalul Judeţean Alba, unde salariile a 298 de angajaţi au scăzut, ca urmare a plafonării sporurilor la 30%.

"Haos total în sănătate produs de legea salarizării! La Spitalul Judeţean Alba, cadoul de Paşte oferit de Guvernul PSD-ALDE pentru 298 de salariaţi înseamnă scăderea salariilor, de la februarie la martie, ca urmare a plafonării sporurilor la 30 la sută. De exemplu, dacă leafa unei infirmiere de la Unitatea de Primiri Urgenţe era de 4.389 lei în februarie, după majorare, cuprinzând salariul de bază plus sporuri, în martie, fluturaşul pentru aceeaşi infirmieră, gradaţia V, indică o leafa de 3.581 lei, adică o scădere de 808 lei. Asta în condiţiile în care propaganda PSD-ALDE spune că nici un salariu nu scade", afirmă Roman într-un comunicat remis joi, citat de Agerpres.

El atrage atenţia şi asupra adâncirii inechităţilor salariale.

"Haosul este general, iar inechităţile se adâncesc! Cel mai mult pierd cei cu salarii mici, cei care lucrează în secţii considerate a fi de mare risc, dar şi personalul administrativ. O altă anomalie este că un medic ATI de la un spital judeţean este mai prost plătit decât omologul de la un spital orăşenesc, de unde, de regulă, pacienţii sunt trimişi la judeţean! În urma întâlnirii de azi cu reprezentanţii conducerii administrative, dar şi ai sindicatului voi depune amendamente şi interpelări la ministrul Muncii. Dacă aceste inechităţi se vor adânci, există posibilitatea să vedem colegi care se 'gratulează' între ei, pentru că nedreptatea şi inechitatea sunt cuvintele de ordine! Mai îndrăzniţi să credeţi în minciunile PSD-ALDE?", mai spune liberalul, conform Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce criterii valorice conduc la un astfel de venit? Cica ar avea 12 clase, plus, eventual, un colegiu la vreun institut oarecare, filiala Ciorogarla, dintre care a IV-a facuta de sapte ori!
2
0
Sa-mi sugi ciorapii!
0
3
daca nu ar fi existat o televiziune libera si un Rares Bogadan, voi cei ce ati votat acesti ciumati'' ciuma rosie'' nu ati fi avut cum sa le cunoasteti adevarata fata. Legat de taierea acelor salarii pe timpul dlui Basescu este important sa stiti ca s-a evitat ajungerea in situatia Greciei, din fericire nu s-a intamplat atunci dar, cu siguranta, acum vom fi mai rau decat ei. Cine are urechi sa asculte, cap sa diascearna ,si inteligenta sa interpreteze ar fi indicat sa aplece mai des urechiile spre aceste adevaruri, indiferent cine le spune, sunt argumentate, dovedite
3
1
un obraznic un om de nimic numai gura e de el nu stie decat sa jigneasca un barfitor ca si rares bogdan .
1
2
Da voi, asti libehotzi, cand ati crescut salariile ? Nu cumva le ati micsorat cu tov cu flota ? ?
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108