REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Un miros puternic de gaz a creat PANICĂ într-un bloc din cartierul constănțean Poarta 6!

Un miros puternic de gaz a creat PANICĂ într-un bloc din cartierul constănțean Poarta 6!

Replica API 13 aprilie 2017 | 14:58 1000

Panica s-a instalat miercuri, 12 aprilie a.c., într-un bloc din cartierul constănțean Poarta 6! Totul s-a petrecut la ora 11.35 când locatarii blocului situat în apropierea Liceului Teoretic Lucian Blaga au simțit un miros puternic de gaz în locuințe și pe scara blocului. Primul lucru la care s-au gândit a fost o scurgere de gaz care ar putea provoca o adevărată tragedie. Primele măsuri au fost luate de către aceștia numaidecât: au alertat firma de gaz (care a răspuns după puțină insistență telefonică), au deschis geamurile și ușile din locuințe și din scară. Au alertat și pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea care însă au răspuns afirmativ solicitării la al șaptelea apel...

Locuitorii blocului FC 18 situat pe strada Lirei din cartierul constănțean Poarta 6 au intrat în panică în cursul zilei de miercuri, 12 aprilie a.c., din cauza unui miros puternic de gaz resimțit în locuințe și pe casa scării. Imediat după ce au sesizat aceasta, locatarii au luat primele măsuri de protecție în aceste situații. Au alertat firma de gaz, au deschis ferestrele și ușile atât din apartamente cât și din scară și unii dintre ei chiar au ieșit afară din bloc. Mai apoi au sunat la 112 solicitând ajutorul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea însă nu au avut prea mult noroc. Aceștia i-au îndrumat către firma de gaz. Asta după primul apel, spunând că nu este de competența lor. După ce firma de gaz a confirmat sesizarea și a transmis că un echipaj va ajunge imediat la fața locului, aceștia au mai încercat o dată la pompieri, văzând că mirosul puternic de gaz persistă. Nici a doua oară nu prea au fost luați în seamă, reprezentanții ISU Dobrogea motivând că nu este de competența lor, procedura spune că întâi trebuie ca firma de gaze să ajungă mai întâi pentru a sesiza cele declarate. Zis și făcut însă nici a treia oară nu s-a confirmat intervenția pompierilor atunci când locatarii așteptau deja ca firma de gaze să ajungă. Locatarii au rugat alte persoane să sune poate, poate vin cei de la ISU Dobrogea. Într-un final... abia la al șaptelea apel au confirmat că trimit un echipaj la locul cu pricina. Panica a fost și mai mare pentru părinții care se aflau cu copiii în apartament la ora aceea. Aceștia au ieșit din scara blocului fiind un real pericol pentru ei și pentru cei mici. Ajunși într-un final la scara blocului, reprezentanții firmei de gaz au început căutarea sursei prin care scapă gazul care a declanșat haosul și l-au descoperit ca fiind de la o țeavă de gaz aflat pe casa scării între etajul 1 și 2 al blocului. S-a oprit alimentarea cu gaz în scară și au fost anunțați reprezentanții Engie care trimit o firmă pentru a lucra pentru a efectua reparații. “S-au efectuat verificările. Am oprit gazul în primă fază, apoi anunțăm mai departe Engie și vor trimite o echipă pentru a efectua reparația, iar mai apoi se reia furnizarea de gaz.”, au precizat reprezentanții firmei de gaz prezenți la fața locului. Aceștia au precizat că în cursul zilei de miercuri, la ora 15.30, ajunge o echipă ce se ocupă de reparația instalației de gaz pentru ca mai apoi totul să revină la normal.

Interesant este faptul că dacă s-ar fi întâmplat o tragedie din cauza scurgerii de gaz pompierii din cadrul ISU Constanța ar fi intervenit imediat după... al șaptelea apel. Din fericire, nu a mai necesitat intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ca esti prost notoriu mai pui si frana!
2
3
ne credeti idioti cine sa debransat de la radet oare au plecat ca a fost bine cu siguranta ca nu o sa ne punem gaz ca si in alte tari si sa se duca hotii de la radet
1
2
Cele mai mari tragedii s au intamplat de la butelii. Asta de mai jos lucreaza la radet. Sa platesti tu 600-700 lei la radet , iarna!!!!
6
5
Am spus si repet, aducerea gazului pe conducte in blocuri este extrem de periculos. Fiecare isi face cu ce firma vrea, acreditata sau nu. este un mare pericol. Era mult mai bien la radet venea apa calda si caldura pe tevi. acum din cazua unor scartari in general presedinti de bloc si adminsitratori hoti care si au tars parandaratul de la firma, trebuie sa stma toti cu bombele deasupra capuluo. asta cu gazul e cea mai idioata porarie periculoasa.
4
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108