REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un năvodărean s-a plimbat pe marginea blocului și a amenințat că se ARUNCĂ ÎN GOL

Un năvodărean s-a plimbat pe marginea blocului și a amenințat că se ARUNCĂ ÎN GOL

Replica API 17 mai 2017 | 12:13 359

A PUS PE JAR AUTORITĂȚIILE!

A PUS PE JAR AUTORITĂȚIILE!

Situație alarmantă la Năvodari! Un bărbat a pus pe jar autoritățiile locale după ce s-a urcat pe un bloc turn și a amenințat că se aruncă. După lungi discuții telefonice, atât cu un preot, dar și cu apropiați, cadrele medicale și pompierii au reușit să-l convingă pe bărbat să renunțe la teribilul gest.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost în alertă după ce au primit o solicitare să intervină în orașul Năvodari marți, 16 mai a.c., unde o persoană amenința că se aruncă de pe un bloc turn. Primele informații sugerau cî este vorba despre un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 35 și 40 de ani, care și-ar fi motivat gestul prin faptul că era supărat întrucât a fost părăsit de soție.

Oamenii s-au strâns în număr foarte mare în fața blocului, unde bărbatul se plimba pe marginea imobilului de pe care a amenințat că se aruncă. Pompierii aflați la fața locului încercau să îl facă pe bărbat să coboare în siguranță și, totodată, un preot a vorbit cu el. Părintele i-a explicat de implicația religioasă a teribilului gest și a încercat să îl facă să înțeleagă de ce să nu decurgă la o astfel de acțiune. Un prieten a vorbit, de asemenea, cu el la telefon. „Cristinel, tu asculți ce spune lumea despre tine? Coboară de acolo”, i-a transmis prietenul.

În final, la ora 16:30, o echipă de la Ambulanță a urcat pe bloc pentru a-l recupera pe bărbatul care voia să-și pună capăt zilelor. Acesta a coborât în siguranță și a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, pentru investigații amănunțite, după care, cel mai probabil, a fost dus la Spitalul din Palazu Mare. Vecinii au spus despre bărbat că este la locul lui, muncitor, dar că este devastat de faptul că a fost părăsit de soție.

Amintim că, potrivit psihologului criminalist Liviu Chesnoiu, tentativele şi suicidurile iau amploare în perioada aceasta de primăvară. "Aşa se întâmplă, organismul reacţionează, sunt mai multe componente. Unii duc la împlinire aceste acte, pe când alţii doar ameninţă. Am auzit și o statistică: 20 de milioane de români au probleme. De la criză, de la lipsuri, necazuri. Apoi este alcoolismul cronic, pentru că mulţi găsesc un refugiu. Aşa sunt oamenii făcuţi, unii sunt mai sensibili. Un om slab cedează, depinde de gene, depinde de mai mulţi factori. Asta este viaţa, legea junglei: o selecţie naturală. Oamenii slabi capitulează, cei puternici merg mai departe. Dar trebuie ajutaţi!”, a spus el. Totodată, Chesnoiu a adus în discuție, în trecut, și problema sociopaților: "Un sociopat se află la graniţa unei afecţiuni psihice, eu nu o consider o boală psihică. Sociopatul este un escroc sentimental. Pentru a-i deosebi trebuie să ai ceva cursuri de psihologie. Astfel, te iei după context, comportament, după ceea ce cere şi cum vorbeşte”.

Liliana CHIRU, Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce vrei sa faca primarul, sa-l coboare de pe bloc ? Ati luat-o razna cu toti . Responsabilitatile voastre unde sunt ? Faceti copii si asteptati sa aiba cineva grija de ei . La munca .
0
0
CE FAC CONSILIERII LOCALI SI LALAUL DE PRIMAR ? ... NIMIC ! Au treburi mai importante cu votatul autorizatiilor manglite pt. blocurile care sufoca orasul si Tabara ...
0
0
daca ar exista niste amenzi sau munca in folosul comunitatii nu cred k ar mai avea tupeul ca toti boschetarii sa faca astfel de acte de teribilism punanad viata in pericol celor de la isu sa se urce pe diferite cladiri sa se bage in nu stiu ce gauri ptr pisici
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108